Basisscholen voorbereid op gladheid

Plotseling staat er een container met strooizout bij de ingang van een zestal Aalsmeerse en Kudelstaartse basisscholen. Afgelopen week geplaatst door De Meerlanden die daarmee prachtig op tijd is voor de intrede van het winterseizoen.

Vrijdagmiddag werd de eerste container met zo’n 600 kilo strooizout symbolisch in ontvangst genomen door Hergo van Ginkel, directeur van basisschool De Hoeksteen. Van Ginkel gaf aan blij te zijn met het strooizout: “We vinden het een heel goed en mooi initiatief van De Meerlanden en stellen dit zeer op prijs,” richtte de directeur zijn dank aan Angeline Kierkels, directeur publieke sector van De Meerlanden.
 
Aandacht
Het officiële moment ontgaat veel ouders en kinderen niet. Slim is gekozen om de overhandiging rond het einde van de schooldag te organiseren. Dan zijn er veel ouders op de been en is de aandacht voor de goede zaak optimaal. Mocht het binnenkort glad worden, dan weten ze de weg naar het zoutvat te vinden.
 
Campagne
Om de strijd tegen sneeuw en ijzel aan te gaan, startte De Meerlanden onlangs al een campagne. Op de plaatselijke basisscholen is een folder meegegeven waarin staat wat leerlingen samen met hun ouders kunnen doen om te helpen. Maar ook wat handig is om in huis te hebben voordat het winter wordt en hoe de stoep sneeuw- en ijsvrij te maken. Naast de folders zijn ook posters in de scholen opgehangen om de gladheidscampagne onder de aandacht te brengen.
 
Mocht het zout opraken, dan is een telefoontje naar De Meerlanden voldoende om het zout aan te laten vullen.
 
Foto: Angeline Kierkels, directeur publieke sector De Meerlanden, overhandigt de eerste container met strooizout aan Hergo van Ginkel van basisschool De Hoeksteen. Twee kinderen staan klaar om te helpen met strooien zodra het glad wordt. (foto De Meerlanden/Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel