Veilingmeesters in de startblokken

Ronald Stolwijk, Gert Ubink en Eppo Buskermolen (Foto pr)

Door: redactie. De twintigste editie van de Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart komt steeds dichterbij. Zaterdag 13 mei staat al tijden bij velen rood of anderszins opvallend gemarkeerd in de agenda’s. Mocht dat niet het geval zijn, dan helpen de banieren in en om het dorp de bewoners wel herinneren aan 13 mei. Bij de veilingmeesters dit jaar een nieuw gezicht. Dick Venema draagt de hamer deze editie over aan Ronald Stolwijk.

Dick Venema laat deze veiling aan zich voorbijgaan omdat hij wacht op een medische ingreep. In Ronald Stolwijk is een prima vervanger gevonden. Hij zal bij toerbeurt samen met Gert Ubink de 293 kavels voor een mooie prijs proberen te verkopen.

Burgemeester topkavel
Bij de verdeling van goederen en diensten over de kavels heeft bestuurslid Eppo Buskermolen met zijn team rekening gehouden met verschillende doelgroepen op verschillende momenten: “We beginnen om acht uur met focus op jonge gezinnen waarbij kinderen speelgoed wordt aangeboden, maar ook fikse aantallen moederdag-ontbijten of babyshowers. Tegen het midden van de avond  komen meer luxe goederen onder de hamer en echt heel bijzondere kavels, zoals het inhuren van burgemeester Gido Oude Kotte. Dat is een topkavel, een van de hoogtepunten van de veiling.”

Banier bij het Dorpshuis (Foto Arjen Vos)

Mystery kavels
Gert Ubink en Ronald Stolwijk kennen een groot deel van het aanwezige publiek en zien het als een spelletje om dat publiek er bij te betrekken. “Dat doen we zeker ook met twee mystery-kavels, dan weet men niet wat men koopt, maar wel dat het bieden bij honderd euro begint.”

Aanvragen indienen
Dankzij de jaarlijkse veiling kunnen lokale clubs, kerken verenigingen, instellingen, stichtingen en verenigingen een financieel steuntje in de rug krijgen. Tot en met 30 april kunnen aanvragen voor een bijdrage worden ingediend via de website veilingkudelstaart.nl. Tijdens de veiling kan geboden worden op tal van producten en diensten allemaal beschikbaar gesteld door mensen en ondernemingen uit de lokale gemeenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel