Bakfiets binnen handbereik dankzij kledingbeurs

Zaterdag vond de jaarlijkse kledingbeurs van de Doopsgezinde Gemeente plaats. De opbrengst gaat volledig naar de Aalmeerse delegatie die binnenkort afreist naar Lesbos, om zich daar in te zetten voor het project van Because We Carry: een week helpen in een vluchtelingenkamp. AalsmeerVandaag publiceerde daar eerder een artikel over. 

Nog voor de deuren van de beurs zich openen, verzamelen zich al vele belangstellenden op het voorterrein van de kerk. Veelal met een lege 'Big Shopper' in de hand. Eenmaal binnen baant men zich een weg naar de gewenste items, wordt de Big Shopper vol gegooid om vervolgens op het gemak de koopwaar te keuren en te passen. Items die de ballotage niet weten te passeren, vinden hun weg terug naar de verkooptafel.

Bakfiets
Omdat de dames Marjanne Roodenburg, Mieke de Beer en Ellen van den Akker (foto) in principe hun startbedrag bij elkaar hebben, is het de bedoeling om van de opbrengst van de kledingbeurs een elektrische bakfiets aan te schaffen. Op Lesbos moet regelmatig iets van de kampen Kara Tepe en Moria, en vice versa, vervoerd worden, en dan is zo'n milieuvriendelijke bakfiets een uitkomst. 
 
Verdubbelaar
Marjanne Roodenburg laat onze redactie weten dat de kledingbeurs 1754 euro heeft opgeleverd. Een mooi bedrag dat zou kunnen worden verdubbeld door de OSA (Ontwikkelings Samenwerking Aalsmeer), waar de Aalsmeerse delegatie een aanvraag voor heeft ingediend. Wanneer deze verdubbelaar wordt toegekend zou de kledingbeurs een opbrengst hebben van 3508 euro. De kosten van een elektrische bakfiets bedragen zo'n 3500 euro. Er is geen rekensommetje voor nodig om te concluderen dat een toegekende verdubbelaar de aanschaf van een bakfiets veilig zou stellen. De toezegging van de OSA is nog niet binnen, maar Roodenburg geeft aan hoopvol gestemd te zijn.
 
Tekst en foto's: Mariëlle Wegman
 
(advertentie)
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin