Avondvierdaagse zet mensen in beweging

Door: Arjen Vos. Exact 652 inschrijvingen werden er gisteravond geteld bij de eerste Avondvierdaagse die sinds 2019 weer in Aalsmeer georganiseerd werd. Daarmee voorziet het wandelevenement onmiskenbaar in een behoefte. De eerste avond was veelbelovend voor wat er deze week nog komen gaat.

In werkelijkheid lopen er natuurlijk veel meer mensen mee want de kinderen, om wie het allemaal te doen is, krijgen begeleiding van ouders en/of grootouders. Naar schatting stapten er misschien wel duizend mensen door de straten van de Hornmeer. Een aantal dat de komende dagen ook voor een reusachtig haast ononderbroken lint van wandelende mensen zal zorgen.

Welkomstwoord door Nassira Oude Kotte

Hulp van Kudelstaart
Start en finish waren op het evenemententerrein aan de Dreef waar een feestelijke en opgewonden atmosfeer heerste. Het welkomstwoord was van Nassira Oude Kotte, voorzitter van de organisatie die een dankwoord richtte aan de vele vrijwilligers en aan de organisatie van de Kudelstaartse vierdaagse die het draaiboek beschikbaar had gesteld. Daarna heette ook kinderburgemeester Vera alle deelnemers welkom waarbij ze liet zien hoezeer ze het afgelopen jaar bekwaam geraakt was in het toespreken van een grote groep mensen. Zonder spiekbrief, gewoon spontaan. Daarna volgde het aftelmoment en trok de stoet onder sirenegeloei van de brandweer onder de blauwe boog door eropuit om de vijf kilometer af te leggen.

(Film: Sjors Rijkmans, foto’s: Arjen Vos, zie ook de galerij onder de advertentie van Waning)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin