Avondvierdaagse nieuwe stijl prima verlopen

De laatste kilometers van de avondvierdaagse in Kudelstaart zijn donderdagavond gelopen. Het zit er voor dit jaar weer op voor de 560 deelnemers en de nieuwe organisatie. Het wandelgebeuren was dit jaar iets anders van opzet wat vooral te merken was aan de andere routes, de afsluitingsavond en de nieuwe medailles.

Tussen de koeien
De organisatie bestaande uit Ardie Balder, Inge van Berkel, Eva van Driel, Lideweij Edeling, Yvonne van Noord, Maaike van Son en Denise van Zwieten was tevreden met de opkomst en hoe alles is verlopen. “Natuurlijk hadden we erg mazzel met het weer, maar we mochten gelukkig veel complimenten in ontvangst nemen over de vernieuwde routes.”

“Leuk was ook dat er een gezamenlijke drinkpost was van de ouderraden van de drie basisscholen op de tien kilometerroute. Goed voor de saamhorigheid, want voor sommige lopers is deze route best pittig.”

De routes liepen uiteraard door de diverse woonwijken, langs de Westeinder aan de Herenweg, maar ook weer door de weilanden richting Bilderdam. “Altijd een populaire route omdat de kinderen daar lekker tussen de koeien in het gras kunnen rennen.”

Muzikaal slotfeest
De traditie dat de kinderen de laatste kilometers achter de fanfare aan mochten lopen, was doorbroken. Op het schoolplein van de Rietpluim werden de lopers dit keer binnen gehaald met een stevige 'beat'. René van Aken van 'House of Beats' en zijn aanstormende dj-talenten verzorgden hier een swingend muzikaal slotfeest.

Hiernaast waren er limonade, ijsjes en natuurlijk de medailles als beloning.

Veiligheid voorop
De organisatie is het plaatselijke Albert Heijn-filiaal dankbaar dat de super in samenwerking met de JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) gezorgd hebben voor een bidon en een banaan voor iedere deelnemer. Maar uiteraard waren er veel kinderen die de traditionele halve citroen of sinaasappel met pepermuntjes bij zich hadden en er werden ook heel wat snoepjes tussendoor gegeten. Energie die de kinderen goed konden gebruiken.

Volgens de EHBO is alles soepel verlopen. Ze hebben alleen af en toe een vervelende blaar hoeven te prikken. Ook veiligheid stond hoog in het vaandel van de organisatie. Het verkeer had best wel eens last van de drukte maar met verkeersregelaars op elke route had de organisatie ook dat onderdeel prima onder controle. 

Volgende week wordt de avondvierdaagse in Aalsmeer gelopen. 

Foto's: Een drukte van jewelste bij het slotfeest. De nieuwe organisatie is tevreden. Aanstormende dj-talenten haalden de deelnemers met muziek binnen (foto's organisatie avondvierdaagse Kudelstaart)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel