Avondje ‘knallen’ in Kudelstaart

Morgen start officieel het carnavalsseizoen op de elfde van de elfde. Dat laat Carnavalsvereniging De Pretpeurders niet zomaar voorbij gaan. Want zaterdagavond is het feest in Dorpshuis ’t Podium.

Her en der in het dorp zijn borden te vinden met daarop het woord 'KAK'. Afzender: De Pretpeurders. Wat het betekent? ‘Kudelstaarts Avondje Knallen’. Een feestavond in winterse sferen vol plezier en gekkigheid, zoals de carnavalsvereniging het zelf verkondigt.

Thema raden
Tijdens het feest wordt het thema van het carnaval 2018 bekend gemaakt voor Poelgilderdam. De aanwezigen mogen raden wat het thema wordt. De afgelopen dagen werden er al diverse hints gegeven op de Facebookpagina van de Pretpeurders, zoals een foto van de eerste K3-meiden en allerlei gerechten. Iedereen die het leuk vindt om mee te raden mag een briefje met daarop hun idee inleveren bij binnenkomst op de feestavond. Als prijs kan er worden gekozen uit twee vrijkaartjes voor het prinsenbal op zaterdag 10 februari of de eerste keuze voor een startplek in de optocht.

Nieuwe prins
Tijdens het Kudelstaarts Avondje Knallen wordt ook de nieuwe Prins Carnaval voor de periode van twee jaar voorgesteld samen met een nieuwe jeugdprins- en prinses. Hij zal Prins Peter den Eerste opvolgen vanaf morgen. Wie zal er benaderd zijn door afgevaardigden van de Raad van Elf en samen met ‘zijn’ Raad de voorbereidingen gaan treffen voor het komende carnaval van 10 t/m 13 februari 2018?

Het feest knalt open om 20.11 uur en duurt tot in de late uurtjes. De kaartverkoop is aan de deur en de kaarten kosten €5,- per stuk. Legitimatie is verplicht.

Eerst Sint Maarten
Feesten is niet het enige wat  De Pretpeurders in Kudelstaart doen. Want eerder op de avond organiseren ze het kinderfeest Sint Maarten. Jonge kinderen zijn met hun lampionnetjes welkom om 18.30 uur in de katholieke kerk Sint Jan Geboorte.

Er worden verschillende Sint Maarten-liedjes gezongen en het verhaal wordt verteld. Ook Sint Maarten, de bedelaar en de soldaten komen langs. Na afloop komt het Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart de kerk binnen om de kinderen op te halen om gezamenlijk naar het vuurtje achter het Dorpshuis te gaan. Daarna kan iedereen langs de Kudelstaartse huizen om uit volle borst Sint Maarten-liedjes te zingen en natuurlijk lekkere snoepjes of mandarijntjes te scoren.

De deur van de kerk gaat om 18.15 uur open en de toegang is gratis.

Foto: De Raad van Elf in één van de vele polonaises (archief AV)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel