Avond ‘Veilig wonen’ in brandweerkazerne

Politie, brandweer en gemeente organiseren woensdag in de brandweerkazerne een informatieavond over veilig wonen en vooral wat burgers daar zélf aan kunnen doen. Medewerkers van wooncorporatie Eigen Haard laten eerst zien hoe makkelijk het is om in te breken. Politie en brandweer vertellen vervolgens hoe inbrekers buiten de deur te houden zijn. Ook tips over wat goed hang- en sluitwerk is en hoe brand is te voorkomen, komen aan bod.

Vooraf houdt burgemeester Jobke Vonk, eerstverantwoordelijke in Aalsmeer voor openbare orde en veiligheid, een korte inleiding. Er zijn die avond informatiestands aanwezig. De brandweer zorgt voor rondleidingen door de kazerne voor wie daarin geïnteresseerd is. Aanvang informatieavond 20.00 uur (tot tien uur), locatie Zwarteweg 77.

Korting hang- en sluitwerk
De informatieavond is onderdeel van de Week van de Veiligheid, die landelijk gehouden wordt van maandag 6 tot en met vrijdag 10 oktober. Een andere activiteit in die week is een informatiestand die de brandweer dinsdag op de weekmarkt bemant. De kraam is open van 10.00 tot 14.00 uur.

Verder geeft de gemeente van 4 tot en met 18 oktober 50% korting op basishang- en sluitwerk dat voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. De actie geldt bij het bedrijf Probin op Oosteinderweg 91, tegen inlevering van een actiebon in de Nieuwe Meerbode van afgelopen donderdag; de bon is ook verkrijgbaar op de veiligwonenavond in de brandweerkazerne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel