Autopont blijkt luchtkasteel

Ook al vonden veel mensen het een goed idee, de autopont waar we gisteren over schreven was natuurlijk niets meer dan een 1 aprilgrap. De enige dag in het jaar dat we onze betrouwbaarheid even te grabbelen gooien en u van nepnieuws voorzien. Met medewerking overigens van pontbaas Ruud Kerkvliet (foto) en jachthaveneigenaar Arnoud Brouwer, die in het 'complot' zaten.

Wat het verhaal over Ruud Kerkvliet betreft; hij nam wel degelijk afscheid dit weekend van werkgever Waterwolf en bestuurt vanaf gisteren de pont naar Kaageiland. Met enige spijt laat hij Aalsmeer achter zich omdat hij graag het werk van zijn vader wat langer had voortgezet en een bijzonder fijne tijd heeft gehad op deze pont. “Aalsmeerders zijn zeer gezellige mensen, heb ik gemerkt. Altijd in voor een praatje. Ik zal ze missen.”

Wat Arnoud Brouwer betreft, het idee van een autopont was volgens hem daadwerkelijk een overweging geweest maar vanwege vele haken en ogen niet uitvoerbaar.

Nieuwe Energie
Op AalsmeerVandaag hebben we een traditie opgebouwd in 1-aprilgrappen en denken nu alvast na over een goede suggestie voor volgend jaar. We waren overigens niet de enige partij die met gekkigheid kwam. In onze postbus belandde vorige week een persbericht van VVD'er Dirk van der Zwaag waarin de komst van een nieuwe partij werd aangekondigd. Er werd volgens dat schrijven zo fijn samengewerkt met de leden van de Vertrouwenscommissie dat met elkaar besloten werd een Nieuwe Energie Partij (ziet u de afkorting?) op te richten. Op de speciaal daarvoor ontwikkelde website werd afgeteld naar het startmoment. U raadt het al, dat was gisteren. De grap was uitstekend voorbereid. Zelfs met een speciaal daarvoor gecreëerd fotomomentje bij de notaris. Chapeau voor de originaliteit.

Ook de organisatie van de Pramenrace had een grap in petto. In navolging van de Junioreditie zou er ook een seniorenpramenrace worden georganiseerd. Opgeven kon vanaf gisteren…

Wel zouden we graag voor een volgende keer met u willen afspreken dat, zodra u in de smiezen heeft dat het om een grap gaat, u dat niet direct verklapt door heel hard '1 april' te gaan roepen. Reageert u gewoon in de geest van de grap, dan snapt iedereen dat ook u het door heeft. 

Tekst Arjen Vos, foto's archief AV en VVD

(advertentie)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin