AutoMaatje verzorgt vervoer naar vaccinatielocatie

Door: redactie. Heeft u een oproep ontvangen voor de boostervaccinatie tegen corona maar weet u niet hoe bij de priklocatie te komen? ANWB AutoMaatje vervoert mensen die minder mobiel zijn. Tegen een kilometervergoeding van 30 cent per kilometer worden mensen door een vrijwillige chauffeur uit de buurt naar de plek van bestemming gebracht – en weer terug naar huis uiteraard.

Voor sommige ouderen is het een punt van zorg hoe ze op de plek van bestemming komen. Met deze ritten zorgt ANWB Automaatje voor geruststelling over het vervoer naar de priklocaties. Deelnemers van de vervoerservice hoeven geen lid te zijn van de ANWB maar wel inwoner van de gemeente Aalsmeer. Tijdens het eerste telefoontje is er een kort gesprek om de persoonlijke situatie in kaart te brengen. Daarna wordt de rit ingepland waarbij wordt gezocht naar een beschikbare chauffeur.

Wie voor de boostervaccinatie een beroep wil doen op deze service, kan zich aanmelden bij ANWB AutoMaatje Aalsmeer via 0297-303 141 (maandag, woensdag en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur) of info@automaatje-aalsmeer.nl . Chauffeurs die zich als vrijwilliger willen aanmelden, kunnen zich hier ook aanmelden. Meer informatie vindt u op automaatje-aalsmeer.nl

Bij het vervoer worden de coronamaatregelen van het RIVM gevolgd. Mondkapjes zijn dus verplicht en de voertuigen worden na elke rit ontsmet.

Foto Arjen Vos

Lees vorig bericht

Kat-en-muis spelletje in Bloemhof

Lees volgend bericht

Containerbrand snel geblust


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *