Appartementen in plaats van bakkerij

Wim en Corine Engel toosten op de bouw

Door: Arjen Vos. Zo snel kan het ook gaan. In januari werd de oude bakkerij van Vooges gesloopt, gisteren werd de eerste paal geslagen, over een jaar kan er gewoond worden. Aan de kant van de Gedempte sloot verrijzen onder de naam ‘Engelhof’ acht appartementen.

Voordat bouwprojecten in de gemeente van de grond komen is een ontwikkelaar vaak vele jaren aan voorbereidingstijd kwijt. Bij het plan van Wim Engel leek het allemaal van een leien dakje te gaan. De ene maand slopen, de andere maand bouwen. “We zijn ongeveer anderhalf jaar bezig geweest met dit project,” aldus Engel, “omdat we altijd goed contact hebben met de buurt en duidelijk konden uitleggen wat de plannen zijn, heeft niemand bezwaren ingediend en kon het snel gaan.” Ook de gemeente was rap akkoord, mede vanwege de centrumvisie waarin juist wordt gepromoot dat winkeloppervlak wordt omgezet in woningen.

Wim en Corine Engel met zonen Jasper en Jurjen en kleinkinderen

Heipaal met schroefdop
De directe omgeving zal Wim Engel in elk geval dankbaar zijn dat hij bij de aannemer heeft gepleit voor een nieuwe methode om palen de grond in te werken. Geen traditionele hei-installatie die dag aan dag klappen staat uit te delen maar een ingenieus schroefsysteem. Elke paal krijgt aan de onderkant een soort van schroefdop bevestigd en verdwijnt met behulp van waterdruk al draaiend de diepte in.

“Het pand hiernaast van Blokker is onderheid maar dat van de kapsalon schuin hiervoor is naar verluid gebouwd op koeienhuiden. We waren toch bang dat er schade ontstaat wanneer de palen geslagen zouden worden,” aldus de voormalige bakker.

Vanaf eind april kunnen geïnteresseerde huurders zich melden via de website. Zie advertentie hieronder.

Foto’s Arjen Vos

 

 

Lees vorig bericht

Iedereen doet mee in ‘inclusief Aalsmeer’

Lees volgend bericht

Provincie heeft budget voor festivals en evenementen


3 Reacties

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *