ANWB AutoMaatje rijdt ook naar het stembureau

Door: redactie. ANWB Automaatje bestaat deze maand twee jaar. Sinds 2020 rijden vrijwillige chauffeurs minder mobiele inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart naar allerlei bestemmingen in de omgeving.

Tijdens de coronaperiode bleef ANWB AutoMaatje actief. In deze periode werden vooral medische ritten gereden, zoals een bezoek aan de huisarts, tandarts, fysiotherapeut en het ziekenhuis en later naar GGD en vaccinatielocaties. Nu kan de vervoersdienst ook weer volop worden ingezet voor andere ritten, zoals verjaardagen, de kapper, de markt, het museum, gezellig winkelen of een bezoek aan een vriend of vriendin. Ook voor de verkiezingen op 16 maart kan gebruik worden gemaakt van ANWB AutoMaatje.

De vrijwillige chauffeurs staan voor u klaar en brengen u, in overleg, waarheen u maar wilt. De chauffeurs rijden met hun eigen auto. Sinds de start in Aalsmeer zijn er bijna 150 ritten gereden. De dienst is bedoeld voor inwoners die minder mobiel zijn, zelf geen auto (meer) rijden en voor hun vervoer afhankelijk zijn van anderen. In Aalsmeer zijn er inmiddels bijna 70 deelnemers en bijna 20 vrijwilligers actief. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger.

Wilt u meer informatie of meerijden? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Aalsmeer: bel 0297-303141 (maandag, woensdag en vrijdag van 9:00-12:00 uur) of mail info@automaatje-aalsmeer.nl Wilt u een rit maken? Vraag deze dan minimaal twee werkdagen ervoor aan. Wilt u vrijwillige chauffeur of planner worden? Ook dan hoort AutoMaatje graag van u.

Foto: ANWB Automaatje

Lees vorig bericht

Nieuw op de PvdA kieslijst: Sherley Nederveld

Lees volgend bericht

Around The Clock gaat met de tijd mee


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *