Alle voeten goed

Door: Arjen Vos. Buiten een feesttent met borrelende gasten, binnen, achter een ingenieus bevestigd verduisterd gordijn, een prakkiserende pedicure. Eén voor één trippelen ze op hun tenen binnen, de 25 klanten van SYBeautyworld. Bereid om hun voeten te tonen aan eigenaresse Anette Mulder die gistermiddag een bijzondere weddenschap aanging ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van haar pedicure en schoonheidssalon.

Goed verstopt achter het donkere doek kon Anette niet zien wie er stilzwijgend de werkruimte in stapten. Het enige wat ze onder haar neus kreeg waren de voeten van 25 willekeurige klanten. Zowel mannen als vrouwen hadden zich voor dit ludieke evenement aangemeld. Elke voet die onder het gordijn in de handen van Anette belandde werd door de jubilerende pedicure van commentaar voorzien: “Hier een voet met een lichte hallux valgus, dat moet wel de voet van … zijn.” Of: “Deze voeten heb ik nog niet zo lang geleden behandeld, ik herken ze aan de nagellak.” Voor de ‘slachtoffers’ was het nog een opgave om geen geluid te maken en zichzelf daarmee te verraden. De tastende vingers van Anette op en rond de voeten veroorzaakten menig grimas aan de andere kant van het gordijn.

Een blije Anette tussen SAM bestuursleden Wenneke Vooges en Jan Kwak in (Foto st.SAM)

SAM giga blij
De rol van notaris werd vervuld door zus Debbie die de door Anette genoemde namen nauwkeurig noteerde. Aan het einde van de sessie bleek dat alle 25 voeten aan de juiste mensen gekoppeld waren. Een perfecte score dus waarmee Anette bewees haar klanten van top tot teen te kennen. Nog mooier was het geldbedrag dat met deze actie werd opgehaald. In totaal kan er een bedrag van 2200 euro naar stichting SAM worden overgemaakt. Bestuursleden Jan Kwak en Wenneke Vooges gaven aan ‘giga blij’ te zijn met deze opbrengst die in september zal worden besteed aan een boottocht voor mensen met een beperking.

Foto’s Arjen Vos en stichting SAM, zie ook de gallery onder de advertentie van Bakkerij Vooges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin