Alle hens aan dek bij Bouw een Bootje

'Stukkie varen' als beloning na een dag hard werken

Door: Arjen Vos. Was het doorgaans het hoogtepunt van de Westeinder Water Week, deze keer was Bouw een Bootje een op zichzelf staand evenement. Terug van weggeweest, na 2019 de laatste editie te hebben beleefd, pakte Koninklijke Feadship De Vries de draad weer op en stuurde een peloton timmerlieden naar het Surfeiland om ruim 200 kinderen een praktijkles techniek te geven.

De groepen 7 van alle plaatselijke basisscholen waren opgetogen over deze buitenkans. Richting einde van het schooljaar een dagje naar het strand en dan ook nog onder tropische omstandigheden, het kon slechter. Al kwamen ze er wel snel achter dat werken in de extreme warmte iets anders is dan zonnebaden en zwemmen. Maar gelukkig had De Vries naast bouwpakketten voor de grundels en gereedschap om ze in elkaar te zetten ook aan een overkapping van de werkplaats gedacht zodat er in de schaduw geschroefd, geboord en gelijmd kon worden.

Winnaars
Het ultieme moment diende zich in de middag aan toen de ‘zeewaardigheid’ van de bootjes getest mocht worden. Juichend gingen de jeugdige bouwers met hun bont versierde schuitjes te water. Het was daarbij alle hens aan dek om te voorkomen dat ze water maakten of omsloegen.

De Oosteinderschool ging er met de prijs vandoor

Tot besluit van de dag moest er ook nog een school worden aangewezen die de opdracht het best en origineelst had uitgevoerd. Winnaars werden de kinderen van de Oosteinderschool die hun grundel als zwaan hadden opgetuigd. Zij kregen van Feadshipdirecteur Roderick de Vries de uitnodiging om op de scheepswerf langs te komen voor een rondleiding.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Desiree Bloemen en Planten)

 

3 reacties

  1. Een heel erg leuk initiatief!!
    Veel beter dan op je telefoon kijken, toch?!!

  2. Wat is dit geweldig! Boffen met dit moo ie weer, maar een prachtig initiatief van De Vries! Chapeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin