Aftellen naar Ride for the Roses

Nog maar drie dagen en dan staat Aalsmeer in het teken van de Ride for the Roses. Fietsers maken zich op voor hun rondjes van 100, 50 of 25 kilometer komende zondag en de grote veilinghal van FloraHolland wordt ingericht voor de 10.000 deelnemers en toeschouwers.

Het is een flinke logistieke uitdaging om alles in goede banen te leiden met de fietsers en begeleidende motoren. De organisatie knoopt de komende twee dagen de laatste eindjes aan elkaar en heeft er vertrouwen in dat het zondag een feestje gaat worden.

Een nieuwe morgen
De start van de 100 kilometer tocht is om 10.00 uur en de toerfietsers worden een uurtje later ‘weggeschoten’ door burgemeester Jeroen Nobel. Ze gaan dan op pad voor mooie tochten in de omgeving en komen allemaal over de ‘Boulevard of the Roses’ terug.

Zo’n 24.000 rozen versieren de straat voor de Watertoren om de fietsers weer welkom terug in Aalsmeer te heten. Daarna rijden ze de laatste kilometers naar de veiling terug waar ze worden verwelkomd door vele vrijwilligers die ze een rode roos overhandigen. De roos staat symbool voor een nieuwe morgen. Iets wat iedereen verdient, ook al die mensen die met kanker moeten leven.  

Meedoen of aanmoedigen
Velen stappen zondag op de fiets om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding, waaronder Ride for the Roses-ambassadeur Frits Barend, Bobbie Traksel en Brian Bulgaç van Team LottoNL-Jumbo, het Sterrenfietsteam, burgemeester en wethouders van Aalsmeer en een aantal wethouders van de routegemeenten, zoals Pieter Litjens van Amsterdam.

Inschrijven is nog steeds mogelijk. Wilt u niet meefietsen, dan kunt u de fietsers natuurlijk ook komen aanmoedigen langs de route of in FloraHolland, waar in de middag, vanaf 14.00 uur, een leuk podiumprogramma met artiesten georganiseerd wordt. Om 16.00 uur wordt de eindopbrengst bekendgemaakt. Altijd een spannend moment, want het draait naast de gezelligheid van het evenement om het geld dat voor het KWF bij elkaar gefietst wordt.

Dagje uit
Kinderen die te jong zijn om mee te fietsen kunnen zich, met hun ouders, vermaken op het Raadhuisplein tussen 11.30 en 14.00 uur met een steprace en spelletjes. Er is muziek en eten en drinken. Om 13.30 uur komt het grote peloton langs, dus de fietsers aanmoedigen kan ook.

Toerfietsers kunnen er zondag een leuk dagje uit van maken, want ze kunnen op hun eigen tempo de 25 of 50 kilometer fietsen. Ze kunnen stoppen wanneer ze willen voor een kopje koffie of de lunch in één van de vele horecagelegenheden onderweg. Een aantal locaties doet iets extra’s voor de Ride zoals een gedeelte van de opbrengst van die dag doneren.

Koffie met appelgebak
Brasserie Oevers in Kudelstaart serveert koffie met appelgebak of soep met huisgemaakte kaasstengel voor een speciale prijs en doneert van ieder besteld lunchgerecht op zondag 10% aan de Ride. Bij Galerie Sous-Terre kunnen deelnemers, maar ook toeschouwers, een kijkje nemen op de jaarlijkse kunstbeurs. Een speciale toegangskaart is hier te downloaden. De cateraar heeft speciale fietsmenu’s samengesteld waarvan 10% wordt gedoneerd. De eerste 125 bezoekers die de toegangskaart downloaden, krijgen namens de Rabobank een gratis consumptie aangeboden.

Bij Restaurant Welkom Thuis kan ook gestopt worden voor koffie met appelgebak. Hiervan gaat ook een gedeelte naar de Ride for the Roses. De fietsers kunnen hier een pitstop maken en worden met een standje buiten ontvangen door vrijwilligers van ‘Netwerken met een Knipoog’/@BorrelAalsmeer die weten hoe ze moeten ‘verbinden’. Een andere stop onderweg is Grand Café De Parel in Leimuiderbrug en de fietsers van de 50 kilometer route kunnen even uitrusten bij Brasserie De Kromme Does aan de Vissersweg in Hoogmade of bij Restaurant De Dyck aan de Woudsedijk bij Rijnsaterwoude.

Verkeersmaatregelen
Voor een veilig verloop van de 100 kilometer route zijn verkeersmaatregelen nodig. Voor de 100 kilometertour wordt een aantal wegen tijdelijk (ongeveer driekwartier) afgesloten voor alle verkeer, ook het openbaar vervoer. Er staan gele borden bij de afzettingen en er zijn verkeersregelaars om het verkeer om te leiden. Als het grote peloton voorbij is, worden wegen zo snel mogelijk weer opengesteld voor het verkeer. Hulpdiensten hebben wel toegang tot de afgezette gebieden. De toertochten van 25 en 50 km gaan over gewone fietspaden.

In verband met de Pre-Ride en Vuur en Licht op het Water op zaterdag zal de Boulevard of the Roses bij de Watertoren een groot gedeelte van het weekend afgesloten zijn. Kijk hier voor alle wegafsluitingen. 

Bekijk hier het promotiefilmpje. 

– advertentie –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel