Afsluiting N201 door onderhoud Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

Waterwolftunnel(Foto archief AV)
Door: redactie. De provincie Noord-Holland voert donderdagnacht 11 maart tot en met zaterdag ochtend 13 maart 2021 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.
De N201 wordt ter hoogte van het Amstelaquaduct afgesloten van donderdagavond 11 maart 20.00 uur tot vrijdagochtend 12 maart 05.00 uur. Het verkeer tussen het kruispunt Amsterdamseweg met de N201 in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt met gele borden omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196 (en vice versa).
De Waterwolftunnel wordt afgesloten van vrijdagavond 12 maart 19.00 uur tot zaterdagochtend 13 maart 06.00 uur. Het verkeer op de N201 wordt met gele borden omgeleid tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer.
Werkzaamheden
Het is noodzakelijk het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel drie keer per jaar volledig af te sluiten voor onderhoud. Dit om de veiligheid van het onderhoudspersoneel te waarborgen en de werkzaamheden sneller te kunnen uitvoeren. De wanden en markeringen worden gereinigd, zwerfvuil verwijderd en de riolering en veiligheidsmiddelen worden gecontroleerd. Dit jaar worden er tegelijkertijd met het regulier onderhoud ook noodreparaties aan het asfalt van de N201 uitgevoerd. In het asfalt van de weg tussen de Waterwolftunnel en de Legmeerdijk zijn meerdere gaten ontstaan vanwege de zware vorst van de afgelopen periode. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, vinden de werkzaamheden ’s nachts plaats.
Meer informatie
Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 – 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.
Foto archief AV/Arjen Vos

Eén reactie

  1. Precies op tijd, om Aalsmeer zo helemáááál af te kunnen sluiten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel