Afscheid van oude school

Tussen de verhuisdozen en aan de kant geschoven tafels, beleefden leerlingen van Triade Zuid afgelopen vrijdag hun laatste momenten in het schoolgebouw aan de Ophelialaan. Na 87 jaar eindigde de geschiedenis van de protestant-christelijke basisschool die eerder bekend stond als 'School met den Bijbel',  'Rehoboth' en 'De Hoeksteen'. De school is enkele jaren geleden gefuseerd met 'De Wegwijzer' in de Hornmeer en zal na de vakantie het nieuwe schoolgebouw betrekken op het voormalige VVA-terrein.

Eerder in de week hadden de kinderen al een kijkje genomen in het nieuwe gebouw. Het is duidelijk anders dan ze hier gewend waren. Wat ze het meeste zullen missen? Het speelbos met de fijne klimbomen en verstopplekjes, zo lieten enkele kinderen weten. Ook al wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de buitenruimte van Integraal Kind Centrum Triade, het zal nog wel even duren voordat er zoveel groen op het plein is als hier achtergelaten wordt. Dat geldt overigens ook voor de kinderen van De Wegwijzer die eveneens het geluk hadden dat hun school zich in een zeer groene omgeving bevond.

De klassen rond
Voordat de deuren hier definitief achter leerlingen en personeel dichtgingen en de kinderen van hun vakantie mochten genieten, moesten er nog wat zaakjes worden afgehandeld. Luizenzakken werden opgeruimd, er werd goed gekeken of alle persoonlijke spulletjes waren ingepakt en door de gangen troffen we zelfs nog een drietal kinderen met een verjaardagstraktatie. Nog even de klassen rond. Dat je na 87 jaar het laatste kind bent dat op deze school zijn verjaardag viert. Dat vergeet je waarschijnlijk nooit meer.

En dan het aftelmoment. Gewapend met potten, pannen, deksels, toeters en andere dingen die lawaai kunnen maken, verkast dan iedereen naar het plein. Het slotlied klinkt, er wordt afgeteld naar nul en dan is het vakantie. Juffen en meesters krijgen een hand of nog een aardigheidje, er wordt afscheid genomen van vriendjes en dan loopt het plein langzaam leeg. Voor de allerlaatste keer.

Foto's en tekst Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van schoonmaakbedrijf De Vries

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin