Actiedag ‘Living Memories’ levert 12.000 euro op

De actiedag Let’s Make Memories die zaterdag werd gehouden, heeft naar verwachting zo'n 12.000 euro opgebracht. Zes lokale omroepen sloegen voor deze dag de handen in elkaar om het werk van stichting 'Living Memories' te promoten. Daarbij zorgden tientallen sporters en honderden kinderen evoor dat er met gesponsorde activiteiten meer dan €11.500 binnen kwam. Dit bedrag is een voorlopige telling. De verwachting is dat de dagopbrengst ruim boven de 12.000 euro uitkomt.

Stichting Living Memories biedt terminaal zieke kinderen tot 18 jaar de mogelijkheid kosteloos hun levensverhaal vast te leggen. Door middel van een video- of audioportret, professioneel opgenomen en gemonteerd.

Hartverwarmend
Het epicentrum van de actiedag waren de Studio's Aalsmeer, waar Radio Aalsmeer gehuisvest is. Er werd gesport, spelletjes gedaan en er waren optredens van artiesten. Oprichter van de stichting Thinka Sanderse, de gehele dag aanwezig, was na afloop van de actiedag onder de indruk: “Ik had nooit verwacht dat we zo ver zouden komen. Met de stichting zijn we na elf maanden op een plek waarvan ik dacht dat we daar over vijf jaar pas zouden zijn. En wat er vandaag is neergezet is echt ongelofelijk en hartverwarmend.”

Zes lokale omroepen
In een unieke samenwerking tussen lokale radiozenders Radio Aalsmeer, RTV Amstelveen, Radio Tulipa, Jamm FM, Rick FM 
en MeerRadio, werd er een marathonuitzending van twaalf uur radio gemaakt. Hierin konden muzieknummers aangevraagd worden. Ook ging een team van verslaggevers de hele regio door om geld op te halen door klusjes te doen.

Spinningteams
Een van de andere grote acties was de spinning marathon. Vijftien spinningteams hebben tien uur lang gefietst. Sommige deelnemers deden dit in hun eentje. De spinners haalden met hun inspanningen bijna 7000 euro op.

Daarnaast waren er vele andere acties waarmee duizenden euro’s zijn opgehaald. Onder andere een sponsorloop van kinderen, een wandeltocht, plantjesverkoop door basisscholieren, een Body Bootcamp en een workshop krachtstokjes maken voor kinderen.

Foto's (vanaf boven:) Henny Huisman, bekend in de Aalsmeerse studio's maakte aan het einde van de dag het bedrag bekend en reikte enkele prijzen uit. Hier geflankeerd door presentator Peter Maarsen en partner Thinka Sanderse. spinners in actie en Radio Aalsmeerpresentatoren Lianda van der Schilden en Robert Arendse doen klusjes in The Beach van Ruud Vismans. Foto's Laurens Niezen, zie ook de gallery onder de advertentie van P. Hoekwater BV.

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel