Actie ‘Energiezuinig Wonen Kudelstaart’ van start

(Foto: gemeente)

Door: redactie. Wat kan ik in mijn woning in welke volgorde doen om te verduurzamen? Welke globale kosten en opbrengsten heb ik dan? En welke subsidies zijn beschikbaar? Dit is voor veel mensen een zoektocht. Daarom starten gemeente Aalsmeer en het Regionaal Energieloket een Buurtactie Energiezuinig Wonen voor woningeigenaren in Kudelstaart.

Gemeente Aalsmeer wil met deze actie energiebesparing onder de aandacht brengen en stimuleren. De actie richt zich op alle koopwoningen in Kudelstaart, met uitzondering van de woningen in de lintbebouwing. Voor deze woningen komt binnenkort een andere actie. Zo krijgen alle woningeigenaren hulp als zij hun woning willen verduurzamen.

Energie-adviesrapport
In Kudelstaart staan verschillende woningtypen. Tijdens de Buurtactie Energiezuinig Wonen Kudelstaart in 2020 is voor een aantal veelvoorkomende woningtypen al een energie-adviesrapport gemaakt. Daar worden nu vijf veelvoorkomende voorbeeldwoningen aan toegevoegd. Voor deze voorbeeldwoningen stelt het Regionaal Energieloket een adviesrapport op met de slimste stappen om energie te besparen.

Voorbeeldwoning
Bent u benieuwd hoe u (meer) energie kunt besparen? En wilt u uw woning aanmelden als voorbeeldwoning? Geef uw woning dan op vóór woensdag 23 maart. De gemeente betaalt de kosten van de energieadviezen voor de voorbeeldwoningen.

  1. Ga naar regionaalenergieloket.nl/acties en vul uw postcode in.
  2. Klik op de knop met ‘Buurtactie Energiezuinig Wonen Kudelstaart’ en daarna op de knop ‘Aanmelden als voorbeeldwoning’ en laat uw gegevens achter.
  3. De woningen die geselecteerd worden als voorbeeldwoning worden gebeld.
  4. De woningopnames door de energieadviseurs van het Regionaal Energieloket vinden plaats op 29 maart.

Online informatieavond
Tijdens de online informatieavond op donderdag 21 april van 19.30 tot 20.30 uur voor woningeigenaren uit Kudelstaart wordt uitleg gegeven over de energieadviezen per woningtype. Ook krijgt u informatie over subsidies voor energiebesparende maatregelen. U kunt al uw vragen stellen in de chat aan een adviseur. Na de informatieavond ontvangt u de adviesrapporten van de voorbeeldwoningen.

Zo meldt u zich aan voor de informatieavond:

  1. Ga naar regionaalenergieloket.nl/acties.
  2. Vul uw postcode in.
  3. Klik op ‘Buurtactie energiezuinig wonen’ en daarna op ‘Aanmelden informatieavond’.
  4. Via de mail ontvangt u een link om deel te nemen aan de online informatieavond.

Eerdere acties
Behalve voor Kudelstaart zijn ook voor Hornmeer, Stommeer en Oosteinde eerder buurtacties Energiezuinig Wonen georganiseerd. De adviesrapporten voor alle eerdere voorbeeldwoningen zijn te downloaden via de website van het Regionaal Energieloket. Benieuwd of uw soort woning hier al tussen staat? Kijk dan op regionaalenergieloket.nl.

 

 

Lees vorig bericht

Expositie ‘Wonderland’ overstijgt grenzen

Lees volgend bericht

Tweede ticket gratis voor ONE de Musical


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *