Aardbeienbrug: de boog die moest buigen

Door: Mariëlle Wegman. In de nacht van vorige week woensdag op donderdag werd de opbouw van de Aardbeienbrug in ere hersteld. Opnieuw. Bij zonsopkomst bleek het ‘in ere hersteld’ een beetje teveel eer van het goeie. De boog, zoals we die allemaal kennen, heeft een metamorfose ondergaan. De boog is niet meer een halve cirkel, maar eerder een soort van golf-vorm. Een snelle blik zou zelfs een associatie met de helm van Darth Vader (Star Wars) kunnen opwekken. Welke vorm men er ook in ziet, de boog moest buigen voor de opgelopen averij.

Eind vorig jaar werd de opbouw door aannemer Van Steenwijk weer van de brug gehaald en naar de werkplaats vervoerd. De forse schade die de brug in enkele maanden had opgelopen zou worden hersteld. Het toch al dikke Aardbeienbrug-dossier kreeg er weer een paar pagina’s bij.

De boog in oorspronkelijke vorm

Happen hout
De schade was onder andere ontstaan door vrachtwagens die de opbouw schampten waarbij complete happen hout uit de staanders werden gereden. Ook de boog zelf moest het met regelmaat ontgelden. Daar zit ongetwijfeld de reden voor de aanpassingen aan de boog. Aan weerszijden is de aanzet van de boog nu aanzienlijk verhoogd, mogelijk om te voorkomen dat vrachtwagens de brug opnieuw beschadigen. Een aanname die door een woordvoerder van de gemeente is bevestigd. Met deze aanpassing is de opbouw wel zijn bekende en karakteristieke vormgeving kwijtgeraakt.

Foto’s Laurens Niezen Fotografie en archief AalsmeerVandaag

2 reacties

  1. In plaats van een boog in de vorm van een halve cirkel,
    had men ook nog een halve ellips kunnen nemen, maar
    ja, dit wanproduct is een voorbeeld van de stelling dat al
    onze technische kennis en ontwikkeling niet garant staat
    voor het beroeren van de menselijke ziel.

  2. Het is verschrikkelijk, misschien kan de journaliste Unesco inschakelen om dit wereldprobleem aan te pakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin