Aan de wandel met NL Doet

De grootste vrijwilligersactie in Nederland is NL Doet, georganiseerd door het Oranje Fonds. Diverse Aalsmeerders lieten zich afgelopen weekend niet onbetuigd om als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken. AalsmeerVandaag nam een kijkje en droeg op bescheiden wijze bij aan het klussen.

Een zonnige dag, de lente is al voelbaar als we vrijdagochtend binnenstappen bij de dagopvang van Ons Tweede Thuis in de Jasmijnstraat. Deze instelling ondersteunt mensen met een beperking en Kelly Vink, die ons die ochtend ontvangt lijkt precies de juiste vrouw op de juiste plek. Ze is activiteitencoöordinator en samen met collega's Wendy en Fabiënne organiseert  ze voor het Woon- en Dagcentrum AmstelMeer de vele activiteiten voor de bewoners. Sommige zijn dagbewoners, andere zijn gehuisvest in zes woningen in de omgeving.

Enthousiaste mensen
“We hebben gelukkig een grote schare van vrijwilligers die ons steunen,” zegt Kelly, “ook vandaag, op deze NLDoetdag hebben we weer enthousiaste mensen die ons helpen. Het gehele jaar door kunnen we activiteiten organiseren dankzij die vrijwilligers. Bijvoorbeeld puzzelavonden, een zomerspektakel met muziek, zondagmiddagactiviteiten en eens in de maand een kerkdienst. Bij dit alles kunnen we rekenen op 60 vrijwilligers,” aldus Kelly die met de diploma's HBO-management en MBO maatschappelijk werk op zak zes jaar geleden op deze plek haar entree maakte.

Vrijwilligers onmisbaar
Tegen tienen druppelen de aangemelde vrijwilligers binnen. Sommigen wat schoorvoetend, voor hen is het de eerste keer. De geroutineerden worden door sommige bewoners enthousiast binnengehaald, er is een feest der herkenning. Onder de bekende vrijwilligers een Aalsmeers raadslid, een enthousiaste huisvrouw die zich ook al jaren inzet voor de wandelingen op dinsdagmiddag met bewoners uit de verzorgingshuizen, georganiseerd door het Rode Kruis en een oud-medewerker van de INGBank.

En dan is er nog een aantal medewerkers van een groot internationaal opererend luchtvrachtbedrijf van Schiphol dat zich die ochtend voor de eerst keer in het NLDoetwerk heeft gestort. De chef van het bedrijf had zich opgegeven voor schoonmaakwerkzaamheden en dat zijn collega's hem gretig wilden fotograferen tijdens deze nuttige, maar voor hem ongekende activiteiten, lag voor de hand.

Wandelingen
De verslaggeefster van AalsmeerVandaag is deze dag ingedeeld voor twee wandelingen langs de Westeinderplassen en het Hornmeergebied waarbij onderweg het enthousiasme opvalt van zowel de bewoners en begeleiders als ook van de vele Aalsmeerders die we onderweg ontmoeten.

NL Doet is een prachtig initiatief en zeker de moeite waard eens kennis te maken met een voor velen onbekende wereld.

Tekst: Leni Paul, foto's OTT

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel