AalsmeerVandaag klaar voor de toekomst

Exact zes jaar nadat AalsmeerVandaag online ging, presenteren we een nagelnieuwe website. De reeks van 2190 dagen onafgebroken nieuws werd vanwege de verhuizing van het archief voor één dag onderbroken maar vanaf nu pikken we de draad weer op. Het team is trots op de nieuwe site, die door het lokale bedrijf Deboprojects is ontwikkeld. Tegelijk nemen we afscheid van FIQAS, de software-onderneming die ons zes jaar geleden op weg heeft geholpen en al die tijd voor de technische ondersteuning zorgde.

De overgang naar een nieuwe site is een onbetwist hoogtepunt in het bestaan van AalsmeerVandaag. Zowel voor de nieuwsmakers als voor u als lezer zal de overgang wel even wennen zijn maar dat is volgens de mannen van Deboprojects een kwestie van hooguit enkele dagen. “De opzet is grotendeels hetzelfde gebleven,” zegt website-ontwikkelaar Dennis Kaiser, “je ziet direct dat het om dezelfde nieuwssite gaat. Maar dan wel in een moderner jasje.”

Overzichtelijk
Draaide de vorige site onder besturingsprogramma ‘Orchard’, nu is gekozen voor ‘WordPress’. “De voordelen daarvan zijn legio maar het plezierigste is dat de mobiele versie een stuk gebruiksvriendelijker is,” vervolgt Dennis, “niet meer vergroten of verkleinen, gewoon één keer klikken om overzichtelijk het nieuws tot je te kunnen nemen. WordPress staat bekend als goede basis voor blogs, is super veilig, krijgt voortdurende updates en is heel eenvoudig aan te passen.”

Toegankelijk
We hopen dat door de verbeterde en meer toegankelijke versie nog meer mensen ons dagelijks zullen weten te vinden. Lokaal nieuws blijft altijd belangrijk. Je wilt immers weten wat er bij jou in de straat of in het dorp gebeurt of wat de invloed is van besluiten die de gemeenteraad neemt. Als team AalsmeerVandaag volgen we zoals u gewend bent het nieuws op de voet en zijn we klaar voor de toekomst. Niet alleen met achtergrondverhalen, interviews, verslagen en columns maar ook met foto’s, video’s en onze agenda hopen we u op de hoogte te houden van wat er in Aalsmeer en Kudelstaart gebeurt. Tipt u ons gerust als u interessante ideeën heeft. Wat de agenda betreft: u kunt voortaan heel eenvoudig zelf uw evenementen een plekje geven op onze site. Zo bent u nog meer verbonden met AalsmeerVandaag.

Foto: Team AalsmeerVandaag in actie met van links naar rechts Laurens Niezen, Joop Kok, Mariëlle Wegman, Arjen Vos, Jaap Maars en Leni Paul. (Foto AV)

(advertentie)

 

 

5 reacties

  1. Heel veel succes met de nieuwe website.
    Wat een werk hebben jullie er aan gehad.
    Ik wens het Aalsmeer Vandaag Team het allerbeste !!

  2. Proficiat met de nieuwe website. Heel veel succes. Blijf doorgaan in de stijl van oprichter Han Carpay, onafhankelijk en eerlijk, diepgravend en informatief, kritisch maar eerlijk.

  3. Geliefd AalsmeerVandaag team, van harte gefeliciteerd en complimenten met deze nieuwe presentatie! Veel succes, wijsheid, kritische positiviteit en mooie ontwikkelingen voor jullie, Aalsmeer en de Aalsmeerders toegewenst!

  4. Top Arjen, proficiat met de nieuwe site. Ziet er fantastisch uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin