Aalsmeers Oliebollengenootschap koos unaniem de lekkerste

Gisteravond deed het radioprogramma Vrijdagavondcafé op Radio Aalsmeer live verslag van de Aalsmeerse oliebollenwedstrijd. Een achtkoppige jury beoordeelde twaalf oliebollen afkomstig van Aalsmeerse en Kudelstaartse oliebolverkooppunten.

Na het proeven van, ruiken aan en knijpen in de oliebollen kwam de jury tot een unaniem oordeel. De oliebol van Bakkerij Vooges in Aalsmeer Oost werd de nummer één.

Stuiteren
De nummer twee kwam van Bakkerij Hulleman en op de derde plek eindigde de oliebol van supermarkt Jumbo. Volgens de jury was het opvallend dat de oliebollen van de verschillende kramen in de onderste helft eindigden. En dat terwijl de oliebol van de oliebollenkraam in Tuincentrum Het Oosten er eerder met de eerste plaats vandoor ging.

Volgens de presentatoren Caroline en Ron ging het er professioneel aan toe. Het leek volgens hen zelfs op een soort laboratorium. Zittend aan een lange tafel met daarop ook wijn werd er geproefd, geroken, geknepen, open gesneden en met de bollen gestuiterd.

Oude stuivers
De jury van het Aalsmeers Oliebollengenootschap bestond dit jaar uit voorzitter Jan van Schuppen, Erik van den Brun en zijn dochter Nicole, Eveline van Erp, Abdoel el Fatahi, Miranda Gommans, Bob van de Laarse en René Martijn. De meeste fijnproevers waren nieuw in de jury.

De oliebollen werden op verschillende punten getest. Allereerst op kleur en uiterlijk, alhoewel dat soms een vertekenend beeld opleverde. Er zaten oliebollen bij waarvan bij binnenkomst heel wat verwacht werd, maar die toch tegenvielen bij het proeven. Verder was de geur belangrijk, want ze mochten bijvoorbeeld niet naar oud vet ruiken. Er was een oliebol bij die volgens de jury naar oude stuivers rook en dus niet al te best beoordeeld werd.

Ook was de prijs belangrijk, hoeveel krenten en rozijnen waren gebruikt, of ze niet al te vet of te droog waren en uiteraard of ze lekker genoeg waren. 

Terugluisteren van de uitzending op Radio Aalsmeer kan via uitzending gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin