Aalsmeer ‘wipt’ mee met NK Tegelwippen

Door: redactie. Op voorspraak van Stichting Nieuw Aalsmeer heeft gemeente Aalsmeer zich ingeschreven voor het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen. Doel is Aalsmeer groener, biodiverser en klimaatbestendiger te maken. Voor de winnaars ligt een ‘gouden schep’ en ‘gouden tegel’ in het verschiet.

Ruim honderd gemeenten hebben zich ingeschreven voor dit kampioenschap wat vooral een gemeenschappelijk doel heeft. Wanneer tegels worden vervangen door onder meer gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren en koeler op warme dagen.

Tegels gratis opgehaald
De gemeente heeft toegezegd particuliere initiatieven die als doel hebben om Aalsmeer en Kudelstaart groener te maken, zoveel mogelijk te ondersteunen. Daarom worden op 16 mei en 19 september de tuintegels gratis opgehaald als deze vervangen worden door groen. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de ophaalservice via de website van de gemeente: aalsmeer.nl/tegelwippen. Aanmelden voor de ophaaldag van maandag 16 mei kan tot en met dinsdag 10 mei. Vanaf zaterdag 14 mei 16.00 uur kunnen de tegels dan op de aangegeven straathoek worden gezet.

Wegen
Na iedere ophaalronde wordt de vrachtwagen gewogen. Met deze weegbon kan de gemeente het aantal opgehaalde tegels berekenen. Dit geeft de gemeente door aan de organisatie van het NK Tegelwippen. Wie geen gebruikmaakt van de ophaalservice, maar de tegels zelf aflevert bij de milieustraat, kan ook zelf het aantal gewipte tegels opgeven via de website NK Tegelwippen. Daar is ook inspiratie en informatie te vinden om de tuin groener te maken. Veel mensen hebben 19 maart op de bomendag van Fort Kudelstaart en Stichting MeerGroen al bomen en struiken voor in hun tuin gehaald. Zij kunnen de tegels die ze daarvoor hebben verwijderd ook aanmelden.

Foto still uit promotiefilm NK Tegelwippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin