Aalsmeer stelt teleur in duel om koppositie

Pepijn Michielsen poogt Volendamspeler Florent Bourget het scoren te beletten

Door: Klaas Leegwater. De poulefase van de HandbalNL League stevent af op een uitermate spannend slot. Met nog drie speelronden voor de boeg zijn er nog vier teams in de race voor de best of three. Volendam, Aalsmeer, Lions en Bevo strijden de komende weken om de bovenste twee posities. Eerstgenoemde formatie heeft op dit moment goede papieren voor de finale duels, de palingboeren versloegen zaterdag in het hol van de leeuw medekoploper Aalsmeer met duidelijke cijfers (23-29) en gaan met twaalf punten nu alleen aan de leiding.

Aalsmeer miste zaterdagavond in het belangrijke treffen met de Volendammers de topvorm om het ‘andere Oranje’ de leiderspositie te ontnemen. De bezoekers waren feller, scherper en verdedigend met de opnieuw uitmuntende doelman Dennis Schellekens duidelijk de bovenliggende partij. Dat de thuisclub tijdens zestig minuten handbal slechts één keer aan de goede kant van de score stond (5-4) zei genoeg. Dit was niet de avond van de regerend landskampioen.

Gewenste effect kwam niet
Na een 13-15 ruststand liep Volendam, met de Zweed Zlatko Pavicevic als uitblinker (9 goals), uit naar 17-22. Aalsmeercoach Bert Bouwer, van wie nog onduidelijk is of hij ook volgend seizoen hoofdtrainer is bij de zwarthemden, lastte daarna een time-out in om zijn ploeg op het juiste spoor te brengen. Het gewenste effect voor de thuisploeg kwam er niet, richting het einde van de wedstrijd bleef het verschil vijf treffers. Na 20-25 in de 50e minuut stond het binnen honderd seconden 21-28, daarmee was de wedstrijd in de goede bevolkte Bloemhof beslist.

De 23-29 einduitslag betekende een onverwachts ruim verlies voor de Aalsmeerders dat in de laatste drie duels nog vol aan de bak moet om een plek te bemachtigen in  ’the best of three’ in juni. Volgende week spelen de bloemendorpers in Kwintsheul tegen hekkensluiter Quintus, daarna in de eigen hal het sleutelduel tegen Lions en tot slot op 30 mei in Limburg tegen Bevo.

Stand HandbalNL League bovenin: Volendam 7-12, Aalsmeer 7-10, Lions 7-9, Bevo 7-8. Bovenste twee ploegen in eindstand plaatsen zich voor de best of three, winnaar verovert de landstitel.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin