Aalsmeer overtuigend naar vierde landstitel op rij

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer zijn voor de vierde keer op rij landskampioen geworden. Dat gebeurde op zeer overtuigende wijze. Na de nipte 27-26 winst vorige week in Volendam deelde de ploeg van Bert Bouwer vanmiddag in de return een enorm pak slaag uit aan de Oranjehemden. Met maar liefst 34-20 werd het tegenvallende Volendam in de volle sporthal de  Bloemhof verslagen.

Na een aarzelende start pakte Aalsmeer na 4-4 het voortouw en bouwde gestaag aan een voorsprong. Konden de bezoekers tot de pauze nog aardig in het spoor van de thuisclub blijven (ruststand 15-12), vanaf het begin van de tweede helft ging het hek van de dam bij de ploeg van Bouwer.

Show
Binnen vijf minuten was het verschil vergroot naar vijf treffers,  en halverwege het tweede bedrijf met 26-16 op het scorebord was de wedstrijd ver voor tijd beslist. In de laatste tien minuten maakte de thuisploeg er een show van door het matig acterende Volendam nog met  acht goals om de oren te slaan.

Een minuut voor tijd stak Aalsmeer-trainer Bouwer trots vier vingers in de lucht, voor de vierde keer op rij mocht de succesvolle coach de kampioensschaal in ontvangst nemen. Bouwer moest er een traan bij wegpinken. Voor de Aalsmeerders was het de dertiende landstitel in de historie.

Niet te laat
“Dit was genieten, als team super gespeeld,” reageerde Aalsmeerdoelman René de Knegt direct na afloop voor NOS-radio. “Volendam speelde chaotisch, ze zochten naar een oplossing maar konden die niet vinden. Daar hebben wij van geprofiteerd.” De Knegt keek uit naar het kampioensfeest. “Ik kan het alleen niet te laat maken, want ik moet morgen werken.”

Meer foto’s van Jaap Maars in de gallery onder de advertentie.