Aalsmeer Over Hoop zoekt gastgezinnen

Door: redactie. (Bevat video) Een stroom Oekraïense vluchtelingen is op zoek naar een veilige plek in omliggende landen. Ook in Nederland en zelfs in Aalsmeer zijn er inmiddels vluchtelingen aangekomen. Veel mensen hebben al aan gegeven dat zij hun huis voor hen beschikbaar willen stellen.

Los van het bovenstaande heeft Aalsmeer over Hoop, samen met mensen uit Nieuw Vennep het verlangen om in navolging van ‘de Rustplek Nederland’ ook in deze regio een netwerk van gastgezinnen op te gaan zetten. Het gaat hierbij om het openstellen van je eigen huis voor mensen die in een kwetsbare periode van hun leven zitten. En dat voor de duur van maximaal zes maanden. Er is professionele begeleiding, zodat er door de persoon, die tijdelijk bij het gastgezin verblijft, vervolgstappen gezet kunnen worden. Het gaat hierbij niet om mensen die met ernstige psychiatrische klachten kampen, verslaafd zijn, een schuldprobleem hebben of nog een straf open hebben staan.

Informatieavond
Het is best spannend om iemand in huis te nemen: Klikt het tussen de gast en het gastgezin? Hoe is de kennismaking? Hoe is de begeleiding? Wordt er een vergoeding gevraagd? Om op dat soort vragen een antwoord te krijgen is er op 23 maart in de Oosterkerk (Oosteinderweg 269) om 19.30 uur  een informatieavond.

Om het netwerk van gastgezinnen op te zetten zijn er niet alleen gastgezinnen nodig maar ook mensen die gesprekken willen voeren of administratieve taken willen doen. Wilt u nu al meer weten, dan kunt u bellen met Bernard Sparnaaij op 06-10149136 of met Marjo van Leeuwen op 06-30640861. Vragen kunt u ook stellen via email: info@aalsmeeroverhoop.nl.

Foto archief AV/Arjen Vos

Lees vorig bericht

Vacature: Ervaren Bloembinder

Lees volgend bericht

Corona testunit GGD weer op Dreef


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *