Aalsmeer krijgt Boulevard of the Roses

Aalsmeer maakt zich op voor de 18e editie van de Ride for the Roses, een groot fietsevenement waar duizenden fietsers aan mee doen. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding voor het behandelen van huidkanker. Aalsmeer is dit jaar gastgemeente en de start en finish zijn in FloraHolland.

Naast allerlei acties van ondernemers die zich hard maken voor de Ride for the Roses, zet ook de organisatie van het vuurwerkspektakel Vuur en Licht op het Water alles op alles om het evenement tot een groot succes te maken. Mike (Multi) van der Laarse en Ap Eigenhuis toveren een deel van de Kudelstaartseweg bij de watertoren om tot Boulevard of the Roses.

Bijzondere ervaring
Dit op verzoek van de gemeente, waarbij het de bedoeling is dat de fietsers van de 100, 50 en 25 kilometerroutes een bijzondere ervaring zullen opdoen. De fietsers, komende vanuit de richting van Kudelstaart, zullen zich Aalsmeer herinneren als een echt bloemendorp.

Niet alleen op zondag 6 september is de Boulevard of the Roses het toneel van de vele fietsers, want ook op zaterdag is er van alles te doen. Op 5 september in de ochtend vertrekken vanuit verschillende FloraHolland-veilinglocaties uit het hele land meer dan driehonderd fietsers vanuit de sierteeltsector richting Aalsmeer.

Pre Ride
Voor velen is dit een rit van zo’n tweehonderd kilometer. Zij brengen traditiegetrouw met hun teams en bedrijven die hen steunen, tussen de € 150.000 en € 200.000 bijeen voor het KWF. Dit gebeuren wordt de Pre Ride for the Roses genoemd en wordt voor de 14e keer onder leiding van Peter Kortekaas van FloraHolland georganiseerd.

Nadat iedereen zich heeft verzameld in het gebouw van FloraHolland aan de Legmeerdijk komt het hele peloton naar de watertoren. De Kudelstaartseweg zal rond half vijf tussen de Zwarteweg en Beethovenlaan afgesloten worden voor alle verkeer, ook voor fietsen, scooters en meer.

Welkom door burgemeester
Tegen kwart voor vijf wordt het peloton verwacht bij de watertoren. Zij verlaten FloraHolland via de Zwarteweg, steken onder politiebegeleiding de N196 over en fietsen via de Dreef en de Beethovenlaan naar rechts de Kudelstaartseweg op, waar ze dan voor het eerst kennismaken met de Boulevard of the Roses. Voor hun kostbare fietsen is bij de watertoren een tijdelijke, bewaakte stalling gemaakt.

Waarnemend burgemeester Jeroen Nobel zal de dappere fietsers welkom heten bij de watertoren, namens de gemeente Aalsmeer. Er is een stalletje met drankjes en versnaperingen, want na hun rit zijn de deelnemers natuurlijk hongerig en dorstig.

Toeschouwers welkom
Toeschouwers zijn van harte welkom en kunnen ook een drankje en versnapering kopen bij de stalletjes. Het wordt een kleurrijk schouwspel tegen het decor van de watertoren en de met duizenden rozen versierde Boulevard of the Roses. De rozen worden geleverd door enkele grote rozenbedrijven. Samen met andere sponsoren, waaronder de gemeente Aalsmeer, maken zij de aankleding van de Boulevard of the Roses mogelijk.

De Pre Ride-bijeenkomst zal rond 18.00 uur eindigen. De tijdelijke fietsenstalling wordt daarna verwijderd en opgeruimd, zodat om 20.00 uur het feest bij de watertoren kan beginnen voor Vuur en Licht op het Water.

Om 19.00 uur vindt er aan ‘de overkant’ bij Galerie Sous-Terre tijdens hun driedaagse kunstbeurs een veiling plaats van een kunstwerk van kunstenaar Clemens Briels. De opbrengst hiervan gaat naar de Ride for the Roses. Burgemeester Nobel zal zich tijdelijk opwerpen als veilingmeester.

Doorkomst 6 september
Rond de 10.000 mensen stappen zondagochtend op de fiets voor de Ride for the Roses. Vanuit FloraHolland vertrekken eerst de duizenden deelnemers aan de 100 kilometerrit die in peloton gereden wordt. Daarna vertrekken de recreatieve toerrijders voor een tocht van 25 of 50 kilometer.

Het enorme peloton van de duizenden 100-kilometerrijders wordt tussen 13.15 en 14.15 uur verwacht op de Boulevard of the Roses. Hier komen de wielrenners door een zee van rozen, onder spandoeken door en onder begeleiding van muziek langs de watertoren. Toeschouwers zijn van harte welkom om de fietsers aan te moedigen en kunnen dit spektakel gratis meebeleven. Er is voor hen ook de mogelijkheid om een drankje te kopen. De Kudelstaartseweg zal dan afgesloten zijn voor alle verkeer.

Bloemendorp
Na de doorkomst bij de watertoren maakt het peloton nog een rondje door het centrum en Aalsmeer-Oost, om daarna de stal op te zoeken in FloraHolland alwaar de slotmanifestatie zal plaatsvinden.

De bezoekers kunnen dan nog even napraten en over de Boulevard of the Roses wandelen om zelf te ervaren dat Aalsmeer zich van zijn beste kant als bloemendorp heeft laten zien aan de duizenden deelnemers van de Ride for the Roses.

Vrijwilligers voor rozen steken
De organisatie kan nog wel wat handige handjes gebruiken bij het steken van de vele rozen, want dit zijn er maar liefst meer dan 20.000. Op woensdag 2 september en donderdag 3 september gaan de vrijwilligers tussen 13.00 en 21.00 uur hiermee aan de slag.

Voor iedereen is er een hapje en een drankje en alle vrijwilligers ontvangen een leuke attentie als bedankje. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Stuur dan een berichtje via mail naar Ap Eigenhuis of bel 06 14563867.

Foto's: Ap Eigenhuis zet zich samen met Mike (Multi) van der Laarse in om het gebied rond de watertoren om te toveren als 'Boulevard of the Roses'. Peter Kortekaas (links op foto) van FloraHolland is de drijvende kracht achter de Pre Ride waarbij veel geld wordt opgehaald. Alle fietsers worden verwelkomd in een rozenzee bij de Watertoren.  

[Advertentie]

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel