Aalsmeer Gisteren: ShowBizCity

Begin september 1997 presenteerde tv-producent Joop van den Ende vol trots zijn plannen voor het in aanbouw zijnde uitgaanscentrum ShowBizCity. In een persbijeenkomst, in wat het bruine café op de eerste verdieping zou worden, vertelde Van den Ende hoe het er allemaal uit zou gaan zien. Half december van datzelfde jaar werd de feestlocatie officieel geopend.
 
Dat het een uitgaanscentrum zou worden was niet helemaal zoals het gecommuniceerd was. De nieuwbouw zou een uitbrediing van de tv-studio's worden. Aalsmeer schrok zich een hoedje en zag de overlast al voor zich van midden in de nacht door het centrum rijdende touringcars vol feestvierders. De plannen werden doorgezet en Van den Ende kreeg zijn feesttempel.
 
Tussen cementzakken, kaal beton en afzetlinten door gaf de televisieman op dinsdagmiddag 9 september 1997 vervolgens hoogstpersoonlijk een rondleiding aan de pers. “Hier komt een Amsterdamse broodjesbar waar je een broodje bal of leverworst kunt krijgen, daar wordt gewerkt aan een replica van de Trevi fontijn en beneden komt een discotheek,” zo vloog Joop als een wervelwind door zijn nieuwe plannen.
 
Barcelona
Ook kwam er een nagebouwde set van Goede Tijden, Slechte Tijden, waar het publiek zelf scènes mocht spelen en kon er gestemd worden op de favoriete GTST-er. En natuurlijk was er het showtheater. De grote liefde van de producent. Er werd zelfs speciaal voor ShowBizCity een musical geschreven: 'Barcelona'. Met in de hoofdrol onder meer Jeroen van der Boom.
 
Om het uitgaanscentrum landelijke bekendheid te geven, werd de plaatselijke handbalvereniging gesponsord. De eredivisieclub, thans FIQAS, kreeg toen de naam ShowBizCity Aalsmeer.
 
Hoge drempel
ShowBizCity was slechts kort een hit. Er werd ingezet op een half miljoen bezoekers per jaar. Maar de stevige tarieven bleken een hogere drempel dan verwacht. Naast een entreekaartje moest er ook nog apart voor het bijwonen van voorstellingen worden afgerekend. Zo scheutig bleken de Nederlanders niet. Na precies drie jaar hield ShowBizCity op te bestaan en werd het Event Center Aalsmeer, inmiddels alweer veranderd in Crown Studio's.
 
Foto's: Joop van den Ende neemt vertegenwoordigers van de pers mee door het in aanbouw zijnde feestcentrum. (Foto's archief Arjen Vos) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin