207 Nesten in één dag opgeruimd

Er was twee weken voor uit getrokken maar de eikenprocessierupsbestrijdingsdienst had er welgeteld één dag voor nodig om alle 207 gesignaleerde nesten op te ruimen. Gisteren aan het einde van de dag werd Aalsmeer dankzij de inzet van deskundige opruimers en hun speciale zuigapparaten eikenprocessierupsvrij verklaard.

Een uitgebreide inventarisatie wees uit dat in totaal 50 eiken in Aalsmeer en Kudelstaart 'besmet' waren met de rups. Het merendeel in Aalsmeer-Oost maar in alle kernen zijn nesten aangetroffen. Het meest urgent was de omgeving rond de Mikado waar drie scholen gevestigd zijn. Voor zover bekend hebben zich geen mensen met lichamelijke klachten gemeld.

De brandhaartjes die de beestjes loslaten als afweermechanisme, veroorzaken hevige jeuk en kunnen zwevend door de lucht op flinke afstand van de oorspronkelijke plek nog voor overlast zorgen.

Ook al zijn de in de openbare ruimte gevonden nesten inmiddels verwijderd, het kan zijn dat mensen die een eik in de tuin hebben staan, ook last hebben van de rupsen. Zij kunnen dat melden bij de gemeente die helpt met het vinden van een oplossing. Er wordt geadviseerd vooral niet zelf aan de slag te gaan met wat voor methode dan ook.

(advertentie)

Eén reactie

  1. L.s. Ik heb afgelopen Donderdag 27 Juni via de website van de gemeente gemeld dat er bij mij in de tuin een grote eik staat met diverse nesten maar helaas geen reactie! Dus Aalsmeer rupsen vrij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin