2019 in vogelvlucht, deel 4

Deze laatste dagen van 2019 treft u een Aalsmeers jaaroverzicht in vier delen. Vandaag – op oudjaarsdag – het vierde en laatste deel: oktober tot en met december.

Jan Westerhof wordt de nieuwe voorzitter van de lokale PvdA en onder het Oude Raadhuis worden fundamenten van het oudste raadhuis gevonden. De Historische Tuin is trots op de nieuwe film en vleesverwerker Offerman neemt het niet zo nauw met de hygiëneregels met een listeriabesmetting tot gevolg. Arie Schotman komt te overlijden op 10 oktober, zijn vriend Paul Bras staat daar hier bij stil.

Op het voormalige VVA-terrein is gestart met de anleg van een skate- en freerunpark en de Doopsgezinde gemeente wordt voortaan voorgegaan door dominee Paul F. Thimm. De AH in Kudelstaart mag en gaat uitbreiden en langs de N196 komen 175 nieuwe bomen. Bij Chimpie Champ vindt een noodlotig ongeval plaats: een peuter raakt te water en komt te overlijden. Reanimatie mocht helaas niet meer baten.

De Taekwondo-ploeg van OTT wint op het Special Needs WK maar liefst 27 medailles en wordt gehuldigd in De Oude Veiling. De Aardbeienbrug wordt ontmanteld, drogisterij De Horn kondigt de sluiting van de winkel aan en de Centrumvisie houdt de Aalsmeerse gemoederen flink bezig.

November
Een delegatie Kamerleden komt op bezoek om ook zelf te komen luisteren naar de Schiphol-overlast en een ‘Code 7500′ zorgt voor de hoogste staat van paraatheid op Schiphol. Prins Richard is de feestburgemeester van Poelgilderdam en Green Park Aalsmeer wint van Hurry Up in aanwezigheid van de draaiende camera’s van de NOS.

Gerard Joling geeft op sociale media in niet mis te verstane woorden aan wat hij vindt van de situatie op de Uiterweg en van Aalsmeer en Kai Manders schiet zichzelf naar de titel Nederlands Jeugskampioen bij het luchtbuksschieten in de discipline Hunter Field Target.

Jan van Maanen wint na 19 jaar weer de Tuinknop op de Historische Tuin en het Hoger Beroep van Bram Heijstek dient voor de rechtbank in Amsterdam. Jobke Vonk legt haar burgemeesterstaken in Haldeberge neer en Leimuiden heeft het goed voor elkaar, daar wordt voortaan omheen gevlogen.

December
Politiek en buurtbewoners maken zich zorgen over de bereikbaarheid van het te ontwikkelen Waterfront en Amstelveen is nog niet klaar met Aalsmeer en laat een rapport opmaken waaruit blijkt dat samenwerking voortzetten op andere voet het meest logisch (lees: goedkoopst) is.

Het politiebureau aan De Dreef gaat de deuren sluiten en verhuist voor een klein deel naar een loket in het gemeentehuis. Vleesverwerker Offerman offert nu ook medewerkers met een slecht sociaal plan en een nieuw speelparadijs met de naam Fun Mania is in aanbouw.

Is Westeinderhage een speeltje van de aannemer of een verrijking voor de inwoners? De eerste paal van de Flower Tower gaat de grond in, ook wel bekend onder de noemer ‘Polenhotel’. In 2020 gaat de toeristenbelasting door het dak en Heijstek komt er in zijn hoger beroep beter vanaf.

Robbert-Jan van Duijn vertrekt op korte termijn naar Nieuwkoop alwaar de wethouder de nieuwe burgemeester wordt. Een convooi tractors trekt door het Aalsmeerse. Onderdeel van de landelijke protestacties? Nee, het betreft leerlingenvervoer naar het kerstbal van het Wellantcollege. En tenslotte gaat de Aalsmeerse bitterballendraaier Oma Bobs over in Belgische handen.

Tot zover het AalsmeerVandaag-jaaroverzicht van 2019.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto’s: archief AalsmeerVandaag

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin