2013: € 25.900 schade door vandalisme

Tijdens de jaarwisseling is er voor € 8900 vernield aan gemeentelijke eigendommen. Dat blijkt uit de gepubliceerde vandalismecijfers van de gemeente. In 2013 was de schade in de nacht van oud op nieuw € 25.000 en in 2012 € 12.000. De gemeente meldt dat het ditmaal “vooral 'kleine' vernielingen” zijn geweest. Het ging om twaalf afvalbakken, elf verkeersborden en één speeltoestel. Ook zijn er ruiten gesneuveld aan de Graaf Willemlaan.

Inclusief de jaarwisseling komt de gemeente tot een totale schadepost van € 25.900 in het jaar 2013. Buiten oudjaar om is er in de maand december voor € 2000 vernield.

Pakkans daders vergroten
De gemeente zegt elke maand met de schadecijfers te komen “om inwoners bewust maken van de kosten van reparatie en schoonmaak” als gevolg van vandalisme. De gemeente wil met publicatie van de cijfers bereiken dat “Aalsmeerders zelf vaker optreden tegen vandalisme. Bijvoorbeeld door er met hun kinderen over te praten of melding te doen van vernielingen. Een melding vergroot namelijk de pakkans van de daders.”

Tips gemeente
► Wie vernielingen ziet gebeuren, kan 112 bellen
► Wie gevolgen ziet van vandalisme, kan dat melden via de servicelijn 387575

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin