140297: simpel, maar met drempel

De gemeente is sinds kort ook bereikbaar via een landelijk foefje: 140297. “Dat nummer is makkelijker te onthouden,” zegt burgemeester Vonk. Dat klopt, zonder meer. Het nummer van de servicelijn (0297 387575) kwijt? Toets 14 in en daarna 0297, het aloude netnummer van Aalsmeer. Altijd raak.

Er is dan bijna live contact. Bijna, want de beller moet wel elke keer één extra drempeltje over. Wie het verkorte nummer draait, krijgt eerst te horen dat dat het “gezamenlijk nummer van de gemeenten in uw regio” is. Als de beller vervolgens “Aalsmeer” inspreekt, krijgt hij het vertrouwde callcenter aan de lijn. Wie het servicenummer belt, krijgt meteen contact met het callcenter.

Hét servicenummer
Vijf jaar geleden begon de rijksoverheid met de invoering van de 14+netnummers voor gemeenten. Dat moest hét nummer zijn voor burgers en ondernemers om hun gemeente direct aan de lijn te krijgen. Vijf- of zescijferig. Laagdrempelig en makkelijk, vond de overheid.

Inmiddels zijn de meeste gemeenten aangesloten op de 14-lijn. Aalsmeer en de omliggende gemeenten met hetzelfde netnummer draaien ergens achterin het peloton mee. In 2015 moet heel Nederland met het 14+netnummer werken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin