Open atelier Afke Borgman

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open atelier Afke Borgman

2 juni |08:00 - 13 september |17:00

Een van de evenementen die dit jaar geen doorgang zal vinden is de Aalsmeerse Kunstroute. Jammer voor de vele bezoekers, maar ook een tegenvaller voor de deelnemers. Afke Borgman is een trouw deelneemster die jaarlijks veel belangstellenden naar haar smaakvolle atelier aan de Aalsmeerderweg weet te trekken.

Afke Borgman, kwekersdochter, is een veelzijdige vrouw die, na een korte wijle in de journalistiek werkzaam te zijn geweest, al jong een opleiding in de bloemsierkunst ging volgen bij de ook in Aalsmeer bekende Dick Schuit in Haarlem. Met het diploma op zak ging ze werken bij de legendarische Aalsmeerse binder Jan Kuiper.

Naast het bloembindersvak was er al jong de belangstelling voor schilderen en tekenen. “Dat begon op mijn vijftiende bij Dirk Schoen die een schilderswinkel had in de Ophelialaan. Mijn moeder kocht bij Schoen voor mij mijn eerste verfdoos. Heerlijk, bloemenbinden, maar ook tekenen, schilderen, aqualleren, Ik heb inmiddels op diverse plaatsen geëxposeerd ook in Frankrijk.”

De kunstroute zag Afke ieder jaar als een uitdaging om haar werk, zowel het bestaande als het nieuwe, te laten zien. Nu de kunstroute niet doorgaat besloot ze haar atelier open te stellen. Ze heeft inmiddels veel nieuw werk aan de bestaande collectie toegevoegd en popelt dit te laten zien.

Geen kunstroute, maar wel de mogelijkheid het atelier aan de Aalsmeerderweg op afspraak te bezoeken.

Gegevens

Begin:
2 juni |08:00
Einde:
13 september |17:00