Kunstproject De Elementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kunstproject De Elementen

18 juni |00:00 - 11 september |00:00

Het Oude Raadhuis heeft een prachtige tuin. In de zomermaanden is de tuin onderdeel van het buitenkunstproject De Elementen. Kunstenaar Mireille Schermer maakt daar elke maand een nieuwe creatie waarmee ze de verbinding zoekt tussen kunst en natuur. Ook zijn er diverse activiteiten die een bezoek aan de tuin nog leuker maken, zeker in combinatie met een bezoek aan de tentoonstelling TOEKOMST in het Oude Raadhuis en de overige locaties van De Elementen.


Eerste element “Lucht” vanaf 18 juni
Mireille Schermer begint op 18 juni aan haar eerste installatie geïnspireerd op ‘Lucht’. Bezoekers zijn welkom om haar aan het werk te zien. Ook op zondag 20 juni is Mireille aanwezig om bezoekers te verrassen en verwonderen.

Mireille werkt graag in en met de natuur. Ze gebruikt gejut en gesprokkeld materiaal en exposeert dit bij voorkeur buiten waar de elementen licht, lucht, regen en zon haar werk transformeren. Over haar eerste kunstwerk ‘Lucht’ zegt ze: “Lucht zou je kunnen zien als het universum waaruit alles is ontstaan; de ruimte. Maar lucht is ook onze adem. Het element kan zacht en vriendelijk zijn, denkend aan een zachte bries maar net zo goed wild en onstuimig, als een woeste storm. In onze taal zijn genoeg voorbeelden te vinden waarin we terugzien wat het element voor ons mensen betekent en hoe wij ons ertoe verhouden, van ‘ergens een frisse wind doorheen laten waaien’ tot ‘In het oog van de storm blijven’. We ervaren Lucht en Wind meestal als beweging, ruimte en opschonen. Voor mij is vrijheid ook gekoppeld aan dit element en staan vogels hiervoor symbool. Om Lucht te ‘vangen’ heb ik gekeken naar haar kwaliteiten en gebruik daarom zowel materialen die ik heb verzameld na een winterstorm als veren die op mijn pad zijn gewaaid met een vriendelijk briesje. Mijn groeiende serie ‘Vogeltotems’ maakt deel uit van de installatie ‘Lucht’ en is geïnspireerd op archetypische vogels, die verschillende kwaliteiten laten zien waarvan we kunnen leren.”

  • element 2: vanaf 15 juli
  • element 3: vanaf 12 augustus
  • element 4: vanaf 11 september

Gegevens

Begin:
18 juni |00:00
Einde:
11 september |00:00