Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunst in Het Lichtbaken

22 april |14:00 - 17:00

Binnen de kerkelijke gemeente van het Lichtbaken in Rijsenhout zijn er verschillende gemeenteleden die in hun vrije tijd kunst beoefenen. De kerkenraad besloot hen uit te nodigen om een keer in het Lichtbaken te exposeren, zodat hun werk voor iedereen te zien is. De expositie is van 22 april tot en met 29 april, elke dag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Adres: Het Lichtbaken, Aalsmeerderweg 751, 1435 EK Rijsenhout

U vindt er kunstwerken van de volgende gemeenteleden:

Dineke van Veen
Dineke begon met schilderen toen zij de VUT-leeftijd bereikte, inmiddels twintig jaar geleden. Het werd een hobby waarbij ze “alles om zich heen vergeet.” Zij heeft altijd op les gezeten en bekwaamde zich in diverse technieken zoals aquarel, acryl, olieverf en pastel. Haar favoriete onderwerpen zijn bloemen, portretten en dieren.

Anneke Dorrestein
Al sinds de middelbare school heeft tekenen een grote plek in haar leven. Ze zat op de Werkschuit in Aalsmeer en kreeg les van Dirk Annokee en Annefie van Itterson. Anneke werkt het liefst met houtskool, potlood of contékrijt, maar ook maakt zij aquarellen. Haar favoriete onderwerp is stillevens. “Ik schilder of teken het liefst concrete voorwerpen, dus niet van en foto!”

Marianne Leighton
Marianne komt uit Aalsmeer en is haar hele leven al actief met tekenen en later ook met schilderen. Ze noemt het een passie! Marianne schildert zowel vrije onderwerpen als in opdracht. De onderwerpen zijn gevarieerd. Zo zijn er schilderijen van dieren, gebouwen, portretten en de natuur. Ook tekent Marianne logo’s.

Jan Dreschler
Begon met schilderen na zijn pensionering vanuit de behoefte om iets te doen wat hij nog nooit gedaan had. Tot zijn verrassing was hij vanaf zijn derde schilderij helemaal ‘verkocht.’ Hij nam op verschillende plekken les, gaat nog steeds door met zichzelf te verbeteren en heeft inmiddels een eigen atelier. Jan schildert van alles, maar wel met een accent op landschappen en water.

U bent van harte uitgenodigd en mocht u het Lichtbaken nog niet kennen dan is dit een goede gelegenheid om tegelijk dit architectonisch bijzondere gebouw te bezichtigen.

 

Gegevens

Datum:
22 april
Tijd:
14:00 - 17:00

Locatie

Lichtbaken
Aalsmeerderweg 751
Rijsenhout,
+ Google Maps