Avond voor Wereldverbeteraars

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avond voor Wereldverbeteraars

3 oktober 2022 |20:00 - 22:00

Wereldwinkel Aalsmeer viert 30 jarig bestaan

Maandag 3 oktober organiseren Wereldwinkel Aalsmeer en Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer een avond over fair trade met een lezing van Peter van Dam, historicus én schrijver van het boek Wereldverbeteraars, over de geschiedenis van fair trade in Nederland.

De lezing vindt plaats in de Doopsgezinde Kerk, Zijdstraat 55 en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. In de pauze en na afloop is er tijd om andere wereldverbeteraars te ontmoeten onder het genot van allerlei fair trade lekkers. De toegang bedraagt 5 euro incl. koffie, thee en lekkers. Iedereen is van harte welkom.

Waar komt de wereldwinkel eigenlijk vandaan? En wat heeft die tegenwoordig nog te betekenen? Peter van Dam zal vertellen over de geschiedenis van eerlijke handel en het ontstaan van wereldwinkels. Van de pioniersrol van activisten uit Nederland tot de wereldwinkel als cadeauwinkel en van eerlijke koffie tot duurzame kleding. Een verhaal dat gaat over gewone burgers die de wereld willen veranderen en laat zien dat de erfenis van de jaren zestig nog springlevend is.

Meer dan vijftig jaar geleden werd de beweging voor fair trade geboren. In 1969 opende de eerste Wereldwinkel van Nederland in Breukelen de deuren. Ook in Aalsmeer was vanaf de jaren 70 een groep actief met verschillende informatie- en verkooppunten. In 1992 openden de deuren van een echte Wereldwinkel in de Zijdstraat.

Deze avond wordt georganiseerd vanwege het 30 jarig bestaan van de Wereldwinkel in de Zijdstraat. Daarnaast is er een kleurwedstrijd voor de jongste klanten en ontvangen klanten die in de maand oktober meer dan 30 euro in de winkel besteden een gratis Tony’s Chocolonely chocoladereep.
Kijk voor alle informatie op www.wereldwinkelaalsmeer.nl

Gegevens

Datum:
3 oktober 2022
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Doopsgezinde Gemeente, Zijdstraat 55