Oorwassing voor ZOB, DES laat het weer liggen

Axel Wendt in duel, Oliver Rifai kijkt toe

Door: Matthijs Bos. Een frisse zaterdagmiddag, voor voetballers een heerlijk temperatuurtje, maar het publiek trof het wat kouder. FC Aalsmeer en RKDES trapten af in hun competities. Aalsmeer had geen kind aan ZOB, terwijl RKDES opnieuw een nipte nederlaag leed.

Er zat geen rem op FC Aalsmeer afgelopen zaterdag. VV ZOB kwam op bezoek aan de Beethovenlaan. ZOB, dat eerder al drie wedstrijden gelijkspeelde, werd compleet van de mat gespeeld tijdens een zevenklapper van Aalsmeerse kant. De 1-0 kwam al vroeg in de wedstrijd. Man in vorm, linksbuiten Yassin Kaabouni legde de bal met een teruggetrokken voorzet op het rechterbeen van rechtsbuiten Vincent Noordam, die de bal rustig kon aannemen en met z’n linker raak kon schieten in de korte hoek. Kaabouni mocht ook de assist leveren bij de 2-0 die koppend werd binnen geknikt door spits Luke Vahle. Vahle en Kaabouni stelden vervolgens Dylan Nieuwendijk in staat de 3-0 te maken. De 4-0 van verdediger Floris van Nijnanten was op atletisch niveau de mooiste. Een ietwat diepe corner werd via de kluts door Daan Vaneman op de paal geschoten, Van Nijnanten reageerde als eerste, en schoot met een soort halve omhaal de bal hard en hoog in de touwen. De laatste goal voor rust kwam opnieuw van de voet van Yassin Kaabouni.

Niet verwonderlijk: Yassin Kabouni werd Man of the Match

Uitstekend
Na rust was de Aalsmeerse storm op het doel van ZOB wat verminderd. Gescoord werd er wel, maar in mindere mate dan in de eerste helft.
Vincent Noordam maakte zijn tweede, opnieuw op aangeven van Kaabouni die uiteraard werd verkozen tot Man van de Wedstrijd. Halverwege de tweede helft werd hij gewisseld voor Vadym Olkhovych. De invaller deed dat uitstekend: met een mooie individuele actie schoot hij de 7-0 binnen. Een oorwassing waarmee Aalsmeer nu alleen aan kop gaat in 1A. Dankzij puntverlies van HBOK hebben de Aalsmeerders nu een voorsprong van drie punten. Volgende week speelt Aalsmeer opnieuw in eigen huis, dan komen De Zouaven uit Grootebroek op bezoek op Sportpark Hornmeer.

Cijfers 1A

RKDES kon het thuispubliek wat minder verwennen tegen SC Buitenveldert. DES is momenteel nog zoekende onder leiding van de nieuwe trainer: Siver Abdulrahman. DES verloor met 1-2 waarbij alle doelpunten in de tweede helft vielen. Jesse Hafkamp, nieuw dit seizoen, maakte de openingstreffer waarna de bezoekers het binnen acht minuten omdraaiden naar 1-2. Verder dan een schot op de paal kwam DES vervolgens niet waardoor de Kudelstaarters de tweede nederlaag op rij leden. En dat terwijl het seizoen nog zo rooskleurig begon voor de Kudelstaarters. Volgende week staat de streekderby tegen KDO op het programma. De Kwakelaars staan momenteel op de zesde plaats; DES vier plekken lager.