Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Watertoren zondagmiddag open

13 oktober |13:00 - 17:00

€2

Zondag 13 oktober a.s. is de Watertoren open vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur. U kunt u de Toren van binnen bewonderen en alle trappen beklimmen tot aan de trans.

Er zijn nog steeds veel inwoners van onze gemeente (en naburige gemeenten), die al jaren langs de Watertoren van Aalsmeer rijden, lopen of varen en er nog steeds niet naar binnen zijn geweest. Deze opmerking horen de Watertoren teamleden regelmatig en als men dan uiteindelijk een bezoek heeft gebracht en uiteraard de toren heeft beklommen, is het enthousiasme unaniem groot.

Dus voor de inwoners, die al jaren van plan zijn om de watertoren te bezoeken is aanstaande zondagmiddag de gelegenheid om dit voornemen gestalte te geven. De Art Deco uitstraling van buiten is iedereen ongetwijfeld bekend, maar binnen is het ook interessant om de onderdelen  van de vroegere werking van deze toren te aanschouwen. Naar boven toe komt men langs de gigantische reservoirs, waar een enorme hoeveelheid water in werd verzameld om te gebruiken als druk verhoging binnen het drinkwatersysteem.

Op circa 50 meter hoogte is er de ronde buitentrans, vanwaar men een schitterend uitzicht heeft over de grootse regio van Aalsmeer en de Westeinderplassen.

Kortom: de moeite waard om Aalsmeer trots te bezoeken deze zondag. En laat u verrassen door ons voorlichtingsmodel.

Iedereen is welkom; gaat u de toren beklimmen dan is de entree voor kinderen 1 euro en voor volwassenen 2 euro.
Combineer uw bezoek aan de Watertoren met een bezoek aan onze overburen, het Flower Art Museum.

Veel plezier het komend weekend.

Gegevens

Datum:
13 oktober
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€2

Locatie

watertoren
Kudelstaartseweg
Aalsmeer,
+ Google Maps