Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Muziek in het Museum: Duo Suenyos

18 oktober |20:00 - 22:00

Vrijdag 18 oktober staat het volgende concert in de reeks Muziek in het Museum van Stichting KCA en het Flower Art Museum op het programma. Duo Suenyos neemt u mee op een muzikale reis door de tijd, waarbij Anass Habib en Janine Verdonk het rijke erfgoed van de Sefardische cultuur tot leven brengen. Met hun combinatie van muziek en verhaal openen ze deuren naar een tijdperk dat voor velen onbekend is.

Anass Habib, geboren in het historische Fez en woonachtig in Lyon, heeft zich gespecialiseerd in de traditionele Arabische, Aramese en Byzantijnse muziek. Zijn virtuoze spel op de bendir, een eeuwenoude trommel, en zijn kennis van de Sefardische muziekcultuur geven een authentieke kleur aan het concert.

Janine Verdonk is harpiste, zangeres en cultureel antropologe. Dankzij haar verblijf in het buitenland kan ze met de kennis van Italiaans en Portugees die ze daar opdeed, én vanuit haar antropologische achtergrond, de teksten van de Sefardische liederen van uitleg voorzien.

In hun programma ‘Een reis langs de Middellandse Zee’ brengen ze een muzikale lezing vol prachtige liederen, begeleid door harp, fluit en bendir. Terwijl ze oude én nieuwe liederen zingen, vertellen Anass en Janine over de rijke Sefardische cultuur die haar oorsprong vindt in het middeleeuwse Spanje, waar joden, moren en christenen samenleefden. Ze schetsen een beeld van een oude traditie, waarin vooral vrouwen een belangrijke rol speelden door de liederen van generatie op generatie door te geven.

Kaartverkoop
Het concert is vrijdag 18 oktober en begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Tickets zijn te bestellen in de webshop van Stichting KCA: https://www.chipta.com/nl/tickets/event/71283/duo-suenyos/event-info/. Het Flower Art Museum is gevestigd aan de Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren), met gratis parkeerruimte voor de deur.

Gegevens

Datum:
18 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Flower Art Museum, Kudelstaartseweg t.o. watertoren