Meedenken over verkeer

Rotonde Zwarteweg/Kasteleinweg (Foto: Arjen Vos)

Door: redactie. De gemeente Aalsmeer werkt aan een Verkeerscirculatieplan (VCP) voor Aalsmeer en Kudelstaart. Aalsmeer en Kudelstaart groeien en het verkeer wordt drukker. Het VCP is bedoeld om de verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van onze gemeente te optimaliseren.

Eerder dit jaar hebben bewoners ideeën en ervaringen kunnen delen over het verkeer in Aalsmeer. Deze ideeën en ervaringen zijn de basis voor het nieuwe VCP. Op 24 september worden de eerste conceptmaatregelen voor een nieuw VCP gepresenteerd. Daarbij is ruimte voor vragen en discussie.

Proces tot nu toe
De eerder ingebrachte ideeën en ervaringen zijn samengevoegd met de ontwikkelingen die door de gemeente in beeld zijn en/of worden gebracht. Het totaalbeeld hiervan is het vertrekpunt voor het VCP. Het doorgeven van uw ideeën en ervaringen heeft niet in alle gevallen direct tot een maatregel geleid. Het VCP geeft inzicht in de richting waarin de gemeente zich de komende jaren kan ontwikkelen op het gebied van verkeer en vervoer. Daarbij is een goede balans tussen bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid in Aalsmeer en Kudelstaart van groot belang.

Aanmelden
U kunt zich via de projectenpagina van het verkeerscirculatieplan aanmelden voor de bewonersavond.

Bewonersavond VCP
Datum: 24 september van 19 – 21 uur.
Locatie: Raadhuisplein 1, Aalsmeer

3 reacties

  1. Kom vaak in Katwijk voor het strand, daar staan de haaientanden precies omgekeerd op de rotonde. In Aalsmeer ken ik de situatie, maar als buitenstaander moet men wel zien hoe de haaientanden staan en er bovendien rekening mee moeten houden, dat fietsers van twee kanten kunnen komen.

  2. Beste Louk, dat schreef ik een jaar geleden ook al, maar alles wat we aandragen heeft bij die gasten die achter dat bureau zitten geen zin. Vorige week een fietser verongelukt in Uithoorn op een rotonde, dat moet hier ook eerst gebeuren denk ik hoe verschrikkelijk dat ook is. Dus fietsers allemaal 1 kant van de rotonde rijden!!!! Fietsers geven geen richting aan en nemen voorrang , op scholen leren ze van ; zoek oogcontact met de bestuurder maar de bestuurder van de auto krijgt geen oogcontact om de fietsers te druk is met telefoon, passagier op de stang voorop de fiets etc. Maar ook dit verhaaltje wat ik weer schrijf heeft totaal geen zin. Niemand durft te zeggen van NU gaan we dit en dat doen voor wie zijn ze bang…… provincie ??? lazer toch eens op neem je verantwoordelijkheid en voorkom narigheid. Zou een betere slogan zijn dan “ de scholen zijn weer begonnen”

  3. Die hoge bomen in het midden van de rotonde belemmeren als rontondegebruiker het uitzicht op al het andere verkeer wat die rotonde gebruikt. Denk alsjeblieft verkeersveilig en laat de verkeersdeelnemer daar niet hoeven raden wat er aan de andere kant op die rotonde rijdt. NIET DOEN dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin