Badeendjes helpen Boerenvreugd met pluimveeverblijf

De eendjes gaan te water

Door: redactie. De vijver van het evenemententerrein zag zaterdagmiddag geel van de badeenden. Ruim 4000 exemplaren gingen daar, geholpen door de brandweer, de strijd met elkaar aan. Gadegeslagen door honderden mensen op de kade en door enkele reusachtige badeenden die ter versiering in de vijver dreven kwam badeend nummer 2479 als winnaar boven drijven. De organisatie was in handen van Lionsclub Aalsmeer, de opbrengst van de originele loterij is voor de aankleding van het nieuwe pluimveeverblijf op Boerenvreugd.

UNITY verzorgde de opening

De zonovergoten middag begon met een optreden van girlband UNITY met de Aalsmeerse Maud Noordam die met Naomi, Jayda, Demi voor een feestelijke start zorgde. Uit de enthousiaste reacties van het publiek en vooral het meezingen door de meisjes en jongens op de eerste rijen was duidelijk dat deze openingsact een ‘schot in de roos’ was. Hierna werden de prijzen uitgedeeld aan de winnaars en winnaressen van de kleurplaatwedstrijd. Er waren bijna honderd kleurplaten ingestuurd.

Illegale eend
Daarna was het de beurt aan burgemeester Gido Oude Kotte en de als badeend uitgedoste speaker Mike Multi om het startschot te geven. Vrijwilligers van de brandweer stonden klaar met hun brandspuiten om de badeenden op weg te helpen naar de overkant. Het gerucht ging dat de brandweer een eigen illegale rode eend te water had gelaten. Als dat inderdaad het geval was dan was deze tussen die duizenden eendjes niet opgevallen.

Fatbike
Na een aarzelende start zat het tempo er al snel goed in. Na ongeveer 20 minuten bereikte de kopgroep de overkant waar het spannend was welke eend als eerste de trechter zou bereiken waarna het onmogelijk was om nog in te halen. Uiteindelijk finishte badeend 2479 als eerste waarmee hij de eigenaar de hoofdprijs bezorgde: een fatbike van de Aalsmeerse firma STOER! De twintig eenden die daarna finishten waren eveneens goed voor een prijs.

De burgemeester vlagt de winnaar af

Direct na afloop mocht de burgemeester de cheque overhandigen aan vertegenwoordigers van de kinderboerderij. Met het nettobedrag van 11.000 euro was het bestuur van de kinderboerderij bijzonder blij.

Volgend jaar weer
Gezien het succes van deze eerste editie van de badeendenrace, is de Lionsclub Aalsmeer van plan om in juni 2025 opnieuw zo’n race te organiseren.

(Foto’s Jaap Maars, film Laurens Niezen Fotografie, zie ook de galerij onder de advertentie van Waning Tweewielers)

 

Eén reactie

  1. Het was een geweldige middag , ook bewoners van ’t Kloosterhof hebben zo genoten in het zonnetje.
    En wat een prachtig bedrag voor Kinderboerderij Boerenvreugd .
    Echt super dat dit mogelijk is gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin