Natzeik bij schotsiebommen

Door: Arjen Vos. Je bent jong, samen met je vrienden, de school is net uit en er ligt een uitdagende ijsvloer te lonken. Wat doe je dan? Voor een groepje jongens van de Yuverta Mavo was de verleiding van de nog dichtgevroren sloot langs de Hortensialaan te groot om links te laten liggen. Ze begrepen dat de kans op een nat pak groot was wanneer ze zich massaal op het ijs zouden begeven en dus nam tweedeklasser Semm het voortouw om het draagvlak te testen.

Eerst nog voorzichtig maar toen het ijs toch aardig stevig bleek, met meer bravoure. Voorzichtige stapjes werden een huppelpas en bij het horen van de eerste breukjes wist Semm dat hij de klos was en de kant niet droog zou halen. Onder hem bleek kraakijs toch breekijs te zijn en daar ging Semm. Tot hilariteit van zijn vrienden die het, op één dappere makker na, nu helemaal niet meer aandurfden zijn voorbeeld te volgen. Voor Semm maakte het niet uit, hij was toch al doorweekt en rende nog even lekker heen en weer over de bevroren sloot. En ging daarna behalve met een nat pak wél met een mooi verhaal naar huis.

(Film Kevin Piet, foto Arjen Vos)

Eén reactie

  1. Haha, mooi verhaal. De betreffende jongen heet wel Zeb, maar bij nieuwe docenten proberen ze ook wel eens zichzelf te introduceren met een andere naam dus wie weet verraad ik hem nu ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin