Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstconcert in Het Lichtbaken

16 december 2023 |20:00 - 21:30

Op 16 december as. om 20.00 uur is er een Kerstconcert in Het Lichtbaken in Rijsenhout met Gert van Hoef achter het orgel en Gerdien de Lange die een aantal liederen zingt. Het is niet het zoveelste kerstconcert in die periode, maar biedt muziek op hoog niveau. Dat komt door de bijzondere organist en ook wel een beetje door de locatie.

De organisator van dit geheel is Johan van der Zwaard. Velen zullen zijn naam kennen. Hij speelt als organist in verschillende kerken in en om Aalsmeer zoals de Dorpskerk, Oosterkerk, Spil, Lichtbaken, maar ook in plaatsen buiten onze directe omgeving. Twaalf jaar geleden ontmoette hij de toen zeventienjarige Gert van Hoef en herkende in hem een zeer bijzonder talent. Tegenwoordig, zeker technisch gezien, behoort Gert van Hoef tot de absolute top van orgelspelend Nederland.

Bij die eerst ontmoeting werd een afspraak gemaakt: “Kom een keer een concert geven in het Lichtbaken.” Dat eerste concert was een dermate groot succes dat het uitgroeide tot een jaarlijkse traditie die na Coronatijd gelukkig weer kon worden voortgezet.

Gert van Hoef
Gert van Hoef ontdekte zijn eigen talent relatief laat. Op zijn dertiende begon hij met orgel spelen maar kende een vliegende start waarbij hij prijzen won bij diverse concoursen. Vanaf september 2013 studeerde hij orgel op het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Sinds hij in 2017 zijn diploma haalde zet zijn zegetocht zich voort en geeft hij veel concerten. Behalve concerten is hij actief op Youtube, waar zijn muziek te beluisteren is. Een kerkorgel mag dan niet meer het meest populaire instrument zijn, hij heeft wel 123.000 volgers. Dus de interesse is er nog steeds.

Lichtbaken
Wie via de Aalsmeerderweg naar Rijsenhout rijdt komt onderweg Het Lichtbaken (nummer 751) tegen. Er zijn mensen die het geen mooi gebouw vinden en het spottend de bunker noemen. Anderen en met name architecten zijn lyrisch over de moderne vormgeving van het gebouw. Die controverse is er wat betreft het interieur niet. Het is er goed toeven in een prettige ambiance. In de kerkzaal staat het Johannusorgel dat door Gert bespeelt zal worden. Een orgel is een bijzonder instrument. Je kunt er muziek op maken zoals dat op geen enkel ander instrument kan. Het is het enige instrument dat alle andere instrumenten kan nabootsen en daarmee de menselijke stem het meest benadert.

Het belooft een prachtig concert te worden dat de bezoekers zeker in kerststemming zal brengen, maar waarin naast kerstmuziek ook nog plaats is voor andere wat meer populaire muziek. Wie zeker wil zijn van een plaats (12,50 Euro) kan een reservering doen bij zwaardvdjohan@hotmail.com, maar toegangskaarten zijn ook bij de entree verkrijgbaar.

Gegevens

Datum:
16 december 2023
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Het lichtbaken
Aalsmeerderweg 751
Rijsenhout,
+ Google Maps