BlackBird krijgt vleugels door wedstrijd

Vlnr: Loriel Wesley, Marlies Lindauer en Merel Schrama (Foto pr)
Door: Arjen Vos. Als dansstudio meedoen aan een danswedstrijd georganiseerd door de entourage van Michael Buble is natuurlijk een geweldige uitdaging maar wat doe je als plotseling blijkt dat het eigenlijk een Amerikaanse aangelegenheid is? ‘Vooral doorgaan…’
En dus bedachten Merel Schrama en haar twee dansvriendinnen een choreografie, maakten een film en stuurden die in. Op basis van stemmen zit het trio nu bij de beste 25. Om nog verder te komen moeten de Aalsmeerse Blackbirds morgenochtend in de top 10 staan. En dan zijn ze er nog niet want dan volgen er nog twee stemrondes. “Hoe dat er uit gaat zien en of dat een top 5 of top 3 is, wordt woensdagochtend pas bekend. Stemmen kan uiteindelijk tot en met zaterdagochtend 08:00 uur en dus iedere dag opnieuw,” aldus een opgewonden Merel.
Winst
De hoofdprijs die klaar ligt, geeft de Blackbirddames vleugels. Vier tickets naar Los Angeles, een privéles van de choreograaf Derek Hough van Michaels videoclip, een bezoek aan Disneyland, tickets voor de finale van Dancing with the Stars en een online call met Michael Buble zelf. “Het lastige van de prijs is,” vervolgt Merel, “dat die alleen voor Amerikanen is. Dat werd voor ons pas duidelijk toen we al begonnen waren met onze voorbereidingen. De vraag is natuurlijk wat er gebeurt als we hoog weten te eindigen. Daarnaast is voor ons eigenlijk al winst om zo hoog mogelijk te eindigen in de wetenschap dat we dan gezien worden door Michael Buble en zijn choreograaf en wie weet gedeeld worden op hun sociale media.”
Los van de prijs, vinden de dames wat er momenteel gaande is al heel bijzonder. “We worden door ontzettend veel mensen gesteund en krijgen de leukste reacties.  Zoveel mensen leven mee. We hadden nooit verwacht dat we überhaupt een ronde verder zouden komen en nu gaan we richting de laatste ronde.”
Wie de danseressen van Blackbird Dance Centre in het echt wil zien, hoeft daarvoor niet ver te reizen. Op 5, 18 en 19 november dansen ze mee in de Kudelstaartse revue.
Klik hier om naar de dans te kijken en te stemmen. De video is gemaakt door Bart van de Schraaff en Jack Appelman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin