FCA start competitie met nederlaag

Adil Lechkar in actie vlak voor hij met rood het veld af moest

Door: Arjen Vos. Een flinke teleurstelling voor voetballers en fans van FC Aalsmeer Zaterdag. In de eerste competitiewedstrijd in de Tweede Klasse D ging de ploeg op eigen terrein met 2-4 onderuit tegen ESTO uit Bodegraven.

Dat het zo’n doelpuntrijke wedstrijd zou worden, zat er voor rust nog niet in. Met een brilstand werden de eerste 45 minuten afgesloten en kon het nog alle kanten op. De eerste treffer viel tien minuten na de rust aan de kant waar de meeste toeschouwers hem liever niet zagen vallen. Gelukkig voor hen maakte Mike Dam een minuut later gelijk met een verrassende volley. Daarna hoefden de toeschouwers wederom niet lang te wachten op een doelpunt maar opnieuw waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een duel na een corner werd door de scheidsrechter als onreglementair beschouwd. Bal op de stip en daarna de bal in het doel. Aalsmeerspeler Adil Lechkar die voorafgaand aan de strafschop stampei had gemaakt, mocht met rood (zijn tweede gele kaart) naar de kleedkamer. Toch voetbalde Aalsmeer zich met tien man beter in de wedstrijd en kwam op gelijke hoogte via Jordy van Gelderen. Zijn vreugde-uitbarsting na deze treffer was ongekend, waarschijnlijk omdat hij zich toch een beetje de gebeten hond voelde met het veroorzaken van de eerdere strafschop.

Mike dam maakt het de ESTO doelman lastig

Kans op revanche
Aalsmeer kreeg schwung en voelde dat er meer in zat maar door de aanvalslust werd verdedigend de zwakte bloot gelegd waarvan ESTO twee maal profiteerde. Of het de Eendracht was die Tot Overwinning Strekte, het verschil in kwaliteit of de tactische keuzes, was moeilijk te bepalen. Feit is dat er blijdschap was bij Bodegraven en treurnis bij Aalsmeer dat komende zaterdag uit in Oegstgeest bij ASC de kans krijgt zich te revancheren. Al moeten ze er wel rekening mee houden dat ook ASC met een 3-1 nederlaag een valse competitiestart beleefde en iets recht te zetten heeft.