1200 kopjes koffie tegen eenzaamheid

Wethouder Alink en Gerard Zelen overhandigen het koffiepotgeld aan AquaVitaler Leo Verbruggen in het bijzijn van ESA directeur Marten van Maastrigt (Foto gemeente)

Door: redactie. Met een deurcollecte door grote delen van Aalsmeer en Kudelstaart sprokkelde betrokken inwoner Gerard Zelen 1775 euro bij elkaar. Daarmee kunnen de 50plussers het hele jaar na hun AquaVitaal zwemuurtje een gratis kopje koffie nuttigen. Vandaag overhandigde wethouder Wilma Alink van zorg de opbrengst aan de sportievelingen.

De ESA zet zich als beheerder van de Waterlelie en andere sportaccommodaties graag in tegen eenzaamheid. Onderdeel daarvan zijn de AquaVitaallessen op donderdagochtend. Een moment dat de senioren elkaar ontmoeten, terwijl zij onder professionele begeleiding kunnen werken aan hun fitheid.

Bredere oplossing
Wethouder Alink: “Wij ontvingen signalen dat sommige deelnemers aan AquaVitaal niet meer konden blijven om na te praten omdat de koffie niet meer is inbegrepen. De actie van Gerard levert een mooie bijdrage in de strijd die we met zijn allen voeren tegen eenzaamheid. Als gemeente kijken we naar mogelijkheden voor een bredere oplossing voor dit probleem.”

Gereduceerd tarief
Deelnemers kunnen kiezen voor een los bad kaartje, maar nu ook gebruikmaken van de 10 en 25 badenkaarten. Voorheen was de toegangsprijs inclusief koffie. Omdat niet iedereen hier gebruik van maakte en het soms tot verwarring leidde bij andere lessen, is de toegangsprijs voor AquaVitaal per 1 januari verlaagd en de koffie niet meer inbegrepen. Voor de liefhebbers staat de koffie nu ook de komende tijd weer klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin