Inspraak ontwikkeling Machinepark

Binnenkort ontvangen omwonenden van en ondernemers die in de buurt van het te ontwikkelen Machinepark zijn gevestigd een uitnodiging om mee te denken over de inrichting van het gebied. Machinepark wordt gevormd door de groene en blauwe afscheiding tussen woonwijk Oost en Green Park Aalsmeer, het terrein rondom De Bloemhof wordt ook tot het gebied gerekend.

Gemeente Aalsmeer en Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling slaan in deze de handen ineen. De Stichting Leefomgeving Schiphol stelt opnieuw gelden beschikbaar voor het realiseren van een dergelijk project, denk aan Waterfront.

Verbinden
Het is de bedoeling het park in te richten met de inbreng van de toekomstige gebruikers, maar ook om natuur en groen in Aalsmeer te vergroten en inwoners en ondernemers te verbinden. 

Tijdens een Place Game worden tien verschillende locaties in het gebied bekeken, waarbij een aantal vragen worden gesteld. Vragen als “hoe was het hier, hoe is het nu en hoe kan het worden als we…”. Wie nu al weet graag aan Place Game deel te willen nemen, kan een emailtje sturen naar info@placemakingplus.com

Afbeelding: eerste ontwerpschetsen Machinepark (bron: website Schiphol Area Development Company).

Tekst: Mariëlle Wegman

(advertentie)

4 reacties

  1. Ik ben het helemaal met jaap maars eens, wa5 gezellig te babbelen tussen al het blik in het greenpark met de laag overvliegende vliegtuigen en de herrie van de koelmotoren va.n de vrachtwagens van wallenborn. Op het parkeerterrein. Van met en co

  2. Er is in het verleden over het heden onvoldoende overleg geweest met de bewoners over de beste optie over Greenpark men heeft niet geluisterd maar gehuiverd over de toekomst .
    Maar gedane zaken nemen geen keer ,jammer want het zo mooi kunnen aflopen .!!

  3. Fantastisch nieuws toch voor Aalsmeer Oost

    Op 5 maart 2018 tijdens het wijkoverleg is met veel tamtam door gemeente Aalsmeer, met behulp van Stichting Leefomgeving Schiphol aangekondigd “de aanleg van een Park in Greenpark” Dit “Park” zou voortgekomen zijn uit participatie met de inwoners. Het Park is ingericht door HNS landschapsarchitecten. Het park is voorzien van oa fijnstofplanten. Op 12 mrt 2018 verscheen op Aalsmeer vandaag een artikel dat wethouder Verburg het nieuw in te richten park opleukt met fijnstofplanten.
    8 mnd later mogen we weer meedenken over het inrichten van Greenpark met een park.
    Ik heb de volgende vraag en voorstel:
    -Wat heeft het project van onze wethouder Verburg onze gemeenschap gekost
    Zodra de kosten bekend zijn stel ik voor dat de bewoners van Oost en alle raadsleden van de wethouder een rondleiding krijgen van het bestaande aangelegde park in Greenpark. Daarna kunnen we beoordelen of het geld goed besteed is en of het zin heeft hier nog aandacht aan te besteden.

  4. Hierbij alvast een voorzetje voor Place Game.
    Als inwoner van Aalsmeer-Oost lijkt het mij fantastisch om in de toekomst tussen de logistieke gebouwen, bedrijven en benzinestation door te wandelen met van tijd tot tijd laag scherende vliegtuigen over je hoofd.
    De beste optie is volgens mij om er een grote hondenuitl;aatplaats van te maken zodat niet alle uitwerpselen meer in de woonwijken gedeponeerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel