Vrijwilligers Ride for the Roses voortvarend aan het werk

Over 157 dagen wordt de 18e editie van de Ride for the Roses georganiseerd. Op 6 september is Aalsmeer voor de tweede keer gastgemeente voor het grote wieler- en fietsevenement. De lokale vrijwilligers zijn samen met de Stichting Ride for the Roses al weken druk bezig met de organisatie.

Hun doel is ervoor zorgen dat er een veilige en mooie Ride komt, dat er een indrukwekkend bedrag bij elkaar wordt gefietst voor KWF kankerbestrijding en dat deelnemers en bezoekers een feestelijke dag in Aalsmeer hebben. De 100 km toer gaat door de hele regio en kent het langste aaneengesloten peloton ter wereld. Daarnaast zijn er twee recreatieve tochten van 25 en 50 km.

Voortvarend aan het werk
In de lokale projectgroep zitten vele Aalsmeerders en Kudelstaarters die zich vrijwillig inzetten voor de Ride. Zo zijn er werkgroepen voor sponsoring, vrijwilligers, route, communicatie, evenementen en locatie. Ook het Aalsmeerse bedrijfsleven en de gemeente dragen hun steentje bij. Daarnaast is er een stuurgroep, waarin onder meer burgemeester Jobke Vonk en wethouder Ad Verburg zitten.

Burgemeester Jobke Vonk: “Aalsmeer is er trots op gastgemeente van dit bijzondere evenement te zijn. Ride for the Roses gaat om een goed doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dat is belangrijk, want nog steeds wordt een op de drie Nederlanders getroffen door deze ziekte. Daarbij is het een unieke kans om te laten zien wat Aalsmeer bezoekers allemaal te bieden heeft. Kenmerkend voor onze gemeenschap is het aantal enthousiaste vrijwilligers dat meteen voortvarend aan de slag is gegaan met de Ride, maar er zijn altijd extra handen nodig.”

Stap op de fiets
“En ik nodig alle Aalsmeerders uit op 6 september op de fiets te stappen. Doe mee. Schrijf u in, met uw familie, met uw bedrijf of de sportvereniging. U kent allemaal wel iemand voor wie u de Ride wilt fietsen. Dit weekend is het Pasen, een uitstekend moment om alvast op de fiets te stappen.” 

Ook wethouder Ad Verburg staat vierkant achter dit grote evenement. “Ik ben trots op onze bedrijven die ons bij de vorige editie ondersteunden en toen voor een recordbedrag zorgden. Ik hoop dat dit jaar nog meer Aalsmeerse bedrijven meedoen met sponsoring en dat er zich veel bedrijfsteams aanmelden die meefietsen.

In 2014 hebben 11.500 fietsers en ondersteunende bedrijven maar liefst 1.066.753 euro opgehaald met de Ride for the Roses. Laten we dit in Aalsmeer overtreffen.”

Iets doen?
Iedereen kan mee fietsen. Jong en oud, getrainde of minder actieve fietsers. Het gaat niet om te presteren, maar op een sportieve, plezierige en gezonde manier bezig te zijn en tegelijktijdig een vuist te maken tegen kanker.

De organisatie is ook hard op zoek naar sponsors en vrijwilligers. Iedereen die niet mee kan of wil fietsen, kan toch een steentje bijdragen.
Voor meer informatie: www.ridefortheroses.nl

Foto's: (boven) net als in 2011 komt ook dit jaar het grootste peloton ter wereld weer langs de watertoren; (onder) vrijwilligers op de kick-off avond. (foto's AV-archief)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin