‘Geheim’ Aalsmeers plassengebied groots kenbaar gemaakt

Deze week glijdt bij circa 30.000 huishoudens de krant in de bus die Aalsmeer als watersportdorp op de kaart zet. Niet alleen Aalsmeer en Kudelstaart maar ook Uithoorn, De Kwakel, Rijsenhout en een deel van Amstelveen kan dankzij de full colour tabloid kennismaken met de mogelijkheden die Aalsmeer als watersportgemeente te bieden heeft. De tabloid is tot stand gekomen onder redactie van AalsmeerVandaag.

De Aalsmeerders weten het allemaal wel. Op loop- en fietsafstand van vrijwel ieders huis bevindt zich een wonderschoon waterrijk gebied waar men op alle denkbare manieren van kan genieten. Het wordt hoog tijd dat Aalsmeer dit grote geheim deelt met de buitenwereld. Daarom is de oplage van de krant aanzienlijk verhoogd en wordt de tabloid verspreid bij jachthavens, adverteerders en op de HISWA, die komende week in de RAI gehouden wordt.
 
Bol van verhalen
De krant, uitgegeven door de Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie (SAWP) staat bol van verhalen en foto’s over het plassengebied, waarin alle mogelijke informatie te vinden is en die een uitvouwbare waterkaart van het gebied bevat.
 
Het team van AalsmeerVandaag heeft er in nauwe samenwerking met SAWP en productiebureau ‘1707’ een echte Aalsmeerse krant van gemaakt waarin vele highlights worden belicht. Interviews met aansprekende personen, achtergrondverhalen over het gebied en toeristische informatie. Het komt allemaal aan bod.
 
Kabbelend water
Wederom draagt de tabloid de naam ‘Aalsmeer Zomer’. De naam die vorig jaar voor de eerste keer aan de krant werd gegeven, laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Mensen komen in de stemming om (weer) het water op te gaan. De winter is voorbij, het voorjaar breekt aan en bij het stijgen van het kwik, werkt het water als een magneet.
 
De echte Aalsmeerder wil niks liever dan kabbelend en klotsend water om zich heen hebben. Het liefst aan boord van een eigen vaartuig, maar liggend aan het strand of zittend aan een van de vele terrasjes met zicht op het water, is ook prima. En dat gevoel gunt de Aalsmeerder ook anderen.
 
Optimaal genieten
Met de krant hoopt de SAWP zoveel mogelijk mensen warm te krijgen om Aalsmeer te bezoeken. Van dichtbij of ver weg. Iedereen is van harte welkom om het unieke plassengebied te beleven en Aalsmeer te ontdekken.
 
In de krant staan volop tips hoe optimaal te genieten van al het moois in deze omgeving. Van het volledige programma van evenementen tot de adressen van watergerelateerde ondernemingen en bezienswaardigheden.
 
Ruimte genoeg
Het grootste binnenmeer van Nederland heeft ruimte genoeg voor varende gasten. Wie geen boot heeft, kan in de krant terug vinden op welke manieren er toch van het water ‘geproefd’ kan worden. Zelf een bootje huren, mee met de rondvaartboot of de palingvisser of lekker een dagje strand. Wat te denken om vanaf de 50 meter hoge watertoren uit te kijken over de weidse Westeinder. De krant vertelt u er alles over.
 
Foto's: wethouder Jop Kluis (rechts) krijgt het eerste exemplaar van ‘Aalsmeer Zomer’ uitgereikt van SAWP-bestuurslid Marcel van Wijk (foto Arjen Vos). Daaronder enkele foto's van Wim Rietveld, die ook in de tabloid zijn terug te vinden. 
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin