Ballonnenwedstrijd levert nieuwe fietsen op

Ballonnen uit Aalsmeer die helemaal naar het Duitse Gütersloh gevlogen zijn. De ballonnen van Dave en Nizar van Basisschool De Hoeksteen en De Wegwijzer hadden deze grote afstand afgelegd. En hiervoor werden de jongens beloond. Ze kregen uit handen van Wethouder Verkeer Ad Verburg een cheque waarmee ze een nieuwe fiets kunnen ophalen.

De ballonnenwedstrijd was een actie van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de gemeente en de politie, in het kader van ‘De scholen zijn weer begonnen’. In het begin van het schooljaar werd op de basisscholen stil gestaan bij deze actie waar ook een ballonnenwedstrijd aan gekoppeld was. Automobilisten en andere weggebruikers werden erop attent gemaakt dat het na de zomervakantie weer drukker op de weg zou worden met naar school en de sportclub gaande kinderen.

Ver gevlogen
“De ballonnenactie heeft het goed gedaan”, aldus wethouder Verburg. “De verste twee ballonnen hebben maar liefst 250 kilometer afgelegd, maar er kwamen kaartjes terug uit veertien verschillende plaatsen. Samen hebben ze ruim 2200 kilometer gevlogen.”

De twee jongens wonnen een nieuwe fiets, maar de overige leerlingen waarvan kaartjes waren terug gekomen, werden ook beloond. Zij kregen een tasje met fietsspulletjes en goede fietsverlichting.

Zorg dat je gezien wordt
Verburg drukte de kinderen op het hart om veilig op weg te gaan. “Wanneer jullie naar school fietsen, de voetbal, de hockey of ergens anders naar toe, let dan goed op. Het wordt steeds vroeger donker, dus zorg ook voor goede verlichting op jullie fiets. Zorg dat andere weggebruikers jullie goed zien.”

De gemeente vindt verkeersveiligheid voor kinderen zeer belangrijk en besteed daar samen met de scholen aandacht aan. Zo zijn er ieder jaar de theoretische verkeersexamens, de fietsexamens in groep 7 en de Dode Hoek / Fiets ‘SEEF’ projecten voor de groepen 8.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin